STAGES 11/07. RC Genk ruim voorbij Israëlische kampioen - KV Mechelen in opperbeste sfeer op trainingsveld

Gano (links) en Bongonda pikten elk hun doelpuntje mee.
BELGA Gano (links) en Bongonda pikten elk hun doelpuntje mee.

RC Genk ruim voorbij Maccabi Tel Aviv

RC Genk heeft vanavond zijn vierde overwinning in evenveel oefenwedstrijden behaald. Op stage in Horst nam de landskampioen met 4-1 de maat van Maccabi Tel Aviv, de Israëlische landskampioen. Na elf minuten kopte Dewaest de 1-0 tegen de netten. Iets voor het uur verdubbelde Bongonda de score. Vanaf de stip scoorde Chico na 72 minuten de aansluitingstreffer voor Maccabi. Piotrowski en Gano zetten in het slotkwartier echter de puntjes op de i. Voor de Limburgers is het al de vierde zege in deze oefencampagne. Eerder gingen amateurclub Termien (2-5), eersteprovincialer Bregel Sport (1-10) en amateurclub KVK Beringen (0-12) voor de bijl. Zondag is Lokomotiv Zagreb de laatste sparring-partner voor de Supercup tegen bekerwinnaar KV Mechelen op zaterdag 20 juli.

Dewaest bracht RC Genk na elf minuten op voorsprong.
BELGA Dewaest bracht RC Genk na elf minuten op voorsprong.

KV Mechelen in opperbeste sfeer op trainingsveld

KV Mechelen is aan zijn vierde stagedag begonnen met een stevige boost. De beslissing van het BAS om Malinwa komend seizoen in 1A te laten spelen heeft voor zekerheid en rust gezorgd in de groep. De druk is weg. In een ontspannen en gedreven sfeer trainden de spelers op aanvalsvormen en werkten ze intense 6 tegen 6-wedstrijdjes af. Het ploegje van Igor De Camargo (vervolledigd door Arjan Swinkels, Arno Van Keilegom, Maxime De Bie en Ahmed El Messaoudi) trok aan het langste eind.

Trova Boni bleef aan de kant met een kuitblessure, Lucas Bijker verliet de stage om privéredenen. De Nederlander sluit morgen normaal gezien weer aan bij de groep. Youngster Aster Vranckx moest de training na de opwarming staken met last aan de lies. Om de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk niet in het gedrang te brengen werkte hij binnen een apart programma af.

Opvallend: physical coach Glenn Vanryckeghem verscheen op training met een kaalgeschoren hoofd. “In januari zei ik tegen enkele stafleden dat ze mijn haar mochten afscheren als we in 1A zouden spelen én de beker zouden winnen. Dat is sinds gisteren het geval en de ploeg was mijn belofte duidelijk nog niet vergeten”, lacht Vanryckeghem. Michael Verrips, Gustav Engvall, Joachim Van Damme en Alexander Corryn voegden gisteravond de daad bij het woord. (ABD) 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yoshua Teirlinck

  Joseke, welke bewijzen? Geen overschrijvingen, geen spelers benaderd, geen scheidsrechters benaderd, geen trainers/voorzitters benaderd door KVM, enkel een maffioze makelaar luisterend naar de naam Velkjovic die is buitengewerkt door KV en uit was op wraak. Kijk beter eens naar Eupen-Moeskroen waarom worden zij niet bestraft? Omdat het bondsparket er zelf voor iets tussen zat

 • Nekes Goyvaerts

  Joseke hoe kan je een match omkopen als de spelers van niets weten. Leg mij daar eens uit

 • MIEKE DE HAUW

  Joske, je weet niet waarover het gaat. Wat jij zegt is waar bewezen? Mechelen heeft niet omgekocht, dat is bevestigd door alle partijen

 • Nick Saenen

  Joseke toch, breng mij eens een bewijs dat niet uit een gazet komt. Puntenaftrek kan enkel bij degradatie....

 • DIRK SPRANGERS

  Beste Jose,er is juist niets bewezen !! Wat opperman Walter ook mag beweren. De matchfixing was ergens anders...