STAGEDAGBOEK ANDERLECHT: Vanhaezebrouck moet duimen leggen in jaarlijkse stagequiz

BELGA

• Anderlecht is van 5 tot 12 januari op stage in La Manga

Donderdag 11 januari

Eureka! Eindelijk hebben we een onderwerp ontdekt waar Hein Vanhaezebrouck níet alles over weet. Vandaag kregen we immers te horen dat de coach, samen met zijn staf, 'pas' tweede geëindigd is op de jaarlijkse stagequiz. Dat bleek vooral te wijten aan een slechte score in de ronde over 'WAGs', waarin de vriendinnen van voetballers aan bod komen. De winnaars van de quiz - het viertal Gerkens-Deschacht-Kums-Sels - wisten de knappe dames wel te herkennen, met dus de eerste plaats als beloning. Het verlies (en de felle wind) kon het humeur van Vanhaezebrouck evenwel niet verknallen. Ook op de laatste volledige stagedag in Spanje toonde hij zich zijn vrolijke zelve, met regelmatig een gevatte opmerking - de sfeer bij de landskampioen zat alweer goed. Morgen zal dat niet anders zijn als paars-wit na de middag op het vliegtuig richting Brussel stapt. "Ik ben tevreden", aldus Hein in zijn analyse. "Het was een goeie week." Op die quiz na dan. 

Photo News

Woensdag 10 januari

Lag het aan dat ene glas wijn van gisterenavond? Of waren we gewoon niet goed wakker? 't Was geen van beiden: Pieter Gerkens had deze morgen, toen hij uit de van Brussel overgereden spelersbus stapte, écht een rechteroog dat dubbel zo dik was als zijn linker. Het gevolg van een onschuldige tik op de dinsdagtraining, maar daar stopte het zowaar niet bij. In het oefenduel tegen FC Utrecht, dat een degelijk paars-wit met 3-4 verloor, ging er ook nog eens een Nederlander met zijn studs op Pieters gezicht staan. Zo had de aanvallende middenvelder plots ook nietjes in zijn aangezicht. Van pech gesproken, niet het minst omdat carnaval pas in februari plaatsvindt. Tegen dan zijn die wonden al genezen. En moet Gerkens alsnog op zoek naar een nieuwe vermomming. Misschien maar beter zo.

Photo News
Photo News
BELGA
Photo News

Dinsdag 9 januari

Je moet het maar doen: 33 zijn en geen club hebben, maar toch het gespreksonderwerp bij RSC Anderlecht zijn. Wel, Kevin Oris deed het - onze felicitaties. De werkloze spits werd vandaag door enkele kranten gelinkt aan paars-wit. Onterecht, wilde Van Holsbeeck de journalisten aan de zijlijn toch even meegeven. En ook Mogi Bayat, op bezoek in La Manga, vond het best geestig. Op het veld was er minstens even veel plezier. Nog steeds is de sfeer bij de landskampioen opperbest, met elke dag meer knappe goals. Als Hein Vanhaezebrouck zijn mannen echt aan het scoren krijgt, is er straks misschien zelfs geen nieuwe aanvaller nodig. Pech voor Kevin Oris in dat geval, maar dan kan de voormalige speler van onder meer Antwerp, Daejeon Citizen en Kyoto Sanga zich wel focussen op de uitbouw van zijn B&B in Geel. De Worfthoeve: allen daarheen!

Kevin Oris aan zijn bed&breakfast in Geel.
PHOTO NEWS Kevin Oris aan zijn bed&breakfast in Geel.

Maandag 8 januari

Het werkt inspirerend. Dagelijks voetballen de Anderlecht-spelers zich in het zweet met tot drie trainingen per dag, wat maakt dat ook de meegereisde journalisten voor dag en dauw de loopschoenen aangetrokken hebben - het kan alleen maar helpen om ons in te leven in ons onderwerp. Bij dat onderwerp, paars-wit op stage, is de sfeer ontspannen. Tijdens de oefensessies, met opnieuw veel afwerkingsvormen, straalden alle spelers spelvreugde uit. Ook Lukasz Teodorczyk lijkt na een moeilijke start zijn goeie humeur teruggevonden te hebben. De spits, opnieuw fit, dolde voortdurend met zijn ploegmaats en scoorde een knappe lobgoal. Niets dan goed nieuws dus vanuit La Manga, op één minpunt na: Ivan Obradovic is niet meer in Spanje. Hij moet in België onderzoeken ondergaan aan het scheenbeen (bij deze: veel beterschap, Ivan). Als wij nog veel gaan lopen, wacht ons hoogstwaarschijnlijk ook een kwaaltje - zo fit zijn we nu ook weer niet.

Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News

Zondag 7 januari

Een scoringsmachine is Anderlecht dit seizoen nog niet geweest, maar op stage is coach Hein Vanhaezebrouck, die zijn elftal in de namiddag op teambuilding stuurde, vast van plan om dat euvel weg te werken. Hij plande, na het fysieke werk, afwerkingsoefeningen in. O ironie: de man die die sessie het meest nodig had, moest geblesseerd afhaken. Lukasz Teodorczyk, de laatste dagen erg nukkig, had te veel last aan de heupbuiger. Die andere spits, Silvère Ganvoula, liet op zijn beurt zien waarom KV Mechelen hem terugstuurde: nauwelijks een bal ging binnen. Dan deed de jonge Dauda beter. Misschien dat Vanhaezebrouck, in navolging van het knappe debuut van Amuzu, echt wel de kaart van de jeugd moet trekken. Slechter dan de gevestigde waarden zullen ze het alvast niet doen. 't Is maar een idee.

Photo News
Lukas Teodorczyk nam wel deel aan de teambuilding.
Photo News Lukas Teodorczyk nam wel deel aan de teambuilding.
Photo News
Photo News
Photo News
Hein Vanhaezebrouck legt er de zweep op.
BELGA Hein Vanhaezebrouck legt er de zweep op.

Zaterdag 6 januari

Trouw zijn ze wel, de supporters van Anderlecht. Zelfs op Spaanse bodem waren er enkelingen die de ploeg volgden. De fans zagen hoe Hein Vanhaezebrouck, opgewekt als altijd, zijn spelers geen rust gunde tijdens de eerste volledige stagedag in La Manga. De lange trainingen eisten hun slachtoffers: Francis Amuzu, Ivan Obradovic, Uros Spajic en vooral Lukasz Teodorczyk kregen met kwaaltjes af te rekenen. De Pool staakte de laatste oefensessie met lichte pijn aan de heupbuiger en bezorgde Anderlecht zo een spitsenvacuüm. Niet dat Vanhaezebrouck, die zag hoe nieuwkomer Kenny Saief charmeerde, daardoor zijn ritme zal aanpassen. Ook de komende dagen wil hij er de zweep opleggen. Terecht, denkt u wellicht - per slot van rekening verdienen de Teo's van deze wereld voldoende geld bij de landskampioen. Toch?

Photo News
Photo News
Photo News

Vrijdag 5 januari

Heerlijk weer in La Manga - de thermometer gaf voortdurend rond de 20 graden Celsius aan -, maar van die winterzon konden de spelers van Anderlecht niet genieten. In tegenstelling tot de meegereisde journalisten stapte paars-wit pas in de namiddag op het vliegtuig en zette het in de vooravond, toen het stilaan fris begon te worden, voet op Spaanse bodem. Onder de 23 A-kernspelers ook nieuwkomer Kenny Saief, die in het Astridpark het rugnummer 15 zal dragen. Hij maakte in de voormiddag, tijdens een laatste training op Neerpede, kennis met zijn nieuwe ploegmaats. Overigens tekende ook Nicolae Stanciu nog steeds present. Hij wil graag naar Sparta Praag, maar het bod van de Tsjechen is ontoereikend. Zijn landgenoot Alexandriu Chipciu is er dan weer voor het eerst bij na een zware persoonlijke periode. Tot slot dit: ook de paars-witte beloften vertoeven in La Manga. Zij verblijven niet in het luxueuze hotel Principe Felipe van het A-team, maar wel in kleinere flatjes even verderop. Onderscheid moet er zijn.

Ook de youngsters van paars-wit tekenden present.
Photo News Ook de youngsters van paars-wit tekenden present.
Photo News
Nieuwe aanwinst Saief was een van de 23 A-kernspelers die mee op het vliegtuig stapte richting La Manga.
Photo News Nieuwe aanwinst Saief was een van de 23 A-kernspelers die mee op het vliegtuig stapte richting La Manga.
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jos jansen

  naar het schijnt word heel anderlecht verkocht is dat goed of slecht,ik denk goed!

 • Jef Vergassen

  Alle den Theokanhetniet heeft nog eens kunnen scoren op training... 'T schijnt dat Kums dit keer in doel stond...

 • Nijs Noël

  Rap 1 maart is ,dan kan Mr Coucke de boel opruimen ! Want dit is de slapste ploeg Wa we ooit gehadt hebben ! Coym

 • Mulinho Kingsley

  Eric debanne , jullie schamele 14 titeltjes spreken natuurlijk voor zich... wetende dat er 11 jaar zat tussen de 13de en 14de.

 • eric debanne

  Toptransfer die saief ! Nu zeker kampioen worden !