Voetbalbond dreigt met schorsing voor geplaagd Lokeren

Lokeren-aanvoerder Killian Overmeire.
Photo News Lokeren-aanvoerder Killian Overmeire.
De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Sporting Lokeren in aanleg van schorsing van sportactiviteiten geplaatst. De reden daarvoor is een nog openstaande financiële schuld bij de bond en Voetbal Vlaanderen.

De donkere wolken pakken steeds meer samen boven Daknam. Lokeren heeft de degradatie uit de Jupiler Pro League en de overname door Louis de Vries deze zomer slecht verteerd. Bovenop financiële onzekerheid loopt het ook sportief voor geen meter bij de Waaslanders, die veroordeeld zijn tot de play-downs in 1B. De verliezer daarvan zakt naar het amateurvoetbal.

Mogelijk moeten die zelfs niet meer afgewerkt worden, want Lokeren riskeert geschorst te worden door de KBVB met mogelijke forfaitnederlagen tot gevolg. De reden daarvoor is een openstaande rekening bij de KBVB en Voetbal Vlaanderen. De KBVB stelde Lokeren daarvoor in gebreke. De 'Tricolores' werden per aangetekend schrijven aangemaand om hun schulden in te lossen, voorlopig zonder resultaat.
Lokeren wordt nu ferm aangemaand die schulden snel in te lossen en heeft daar volgens het bondsreglement zeven dagen de tijd voor. Indien er geen betaling volgt voor woensdag 11 maart kan de voetbalbond op zijn eerstkomende raad van bestuur beslissen om de club te schorsen en zelfs de schrapping voor te leggen op de algemene vergadering in juni. Indien de raad van bestuur effectief overgaat tot schorsing, verliest Lokeren zijn wedstrijden met forfaitcijfers.

Laatste match al gespeeld?

Intussen verschenen spelers en trainers deze voormiddag niet op het Lokerse oefenveld. Als voorzitter Louis de Vries niet met financiële middelen op de proppen komt, trainen zij niet meer. Het geloof in een goede afloop is allang weggedeemsterd. De kans is dus groot dat Sporting Lokeren zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft op vrijdag 28 februari tegen Beerschot. De club met stamnummer 282 zou dan net geen vijftig jaar oud geworden zijn, na de fusie op 22 juni 1970 tussen Racing en Standaard Lokeren, het ontstaan van het huidige Sporting Lokeren.

Overmeire
Photo News Overmeire10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • willem merken

  waarom moeten ploegen die bond onderhouden?

 • PHILIPPE LEEMANS

  valsspelen en nog steeds in 1ste , terwijl anderen door de bond worden weggegomd,

 • Eddy Grysouille

  Toch eigenaardig dat er tijdens het voorzitterschap van Lambrecht geen vuiltje aan de lucht was, en nu Louis De Vries Sporting Lokeren heeft overgenomen het niet meer draait? Hij had toch een overeenkomst met een Chinees, zou daar de oorsprong liggen van het Corona virus? Eigenaardig in elk geval, en dat de KBVB de zaak op de spits drijft is niet verwonderlijk, het is een "Vlaamse" ploeg, een Waalse komt hier toch altijd mee weg, niet?

 • Marcel De Maesschalck

  Het wil weer eens lukken dat het bij een Vlaamse ploeg allemaal zo vlug gaat. Moeskroen, Eupen, Charleroi en consoorten ontsnappen alle jaren.

 • rony de wolf

  ja das normaal he als je niets meer kan betalen dan is het zo