VIDEO. Onze man botst in de buurt van Daknam op Trond Sollied, die mondeling akkoord heeft met Lokeren

Trond Sollied wordt de nieuwe trainer van Sporting Lokeren. De Noor volgt op Daknam Peter Maes op, die zaterdagavond na het 0-0-gelijkspel tegen KV Oostende werd ontslagen. 

Sollied woonde de wedstrijd het voorbije weekend al bij. Deze middag zat hij samen met voorzitter Lambrecht en ondervoorzitter Carpentier en beide partijen bereikten ook een mondeling akkoord. Nadien verliet Sollied Daknam, al tekende hij nog geen contract. Verwacht wordt dat dat pas morgen gebeurt. In elk geval leidt interim-coach Arnar Vidarsson morgen nog de training en zal hij ook donderdag als hoofdcoach op de bank zitten in het competitieduel tegen Anderlecht.

Sollied is geen onbekende in de Belgische voetbalwereld. De 59-jarige Noor stond in ons land al aan het hoofd van AA Gent (drie termijnen), Club Brugge en Lierse. Zijn laatste Belgische club was Gent, waar hij in oktober 2012 moest vertrekken. Nadien coachte Sollied nog het Turkse Elazigspor, maar daar moest hij in de herfst van 2013 na enkele maanden opkrassen. Sindsdien was hij nergens meer aan de slag als T1.

Sollied was in België vooral succesvol bij Club Brugge. Met blauw-zwart veroverde hij twee Belgische titels (2003 en 2005) en tweemaal de Beker van België (2002 en 2004). In 2003 en 2005 kreeg de Noor ook de prijs van Belgische Trainer van het Jaar.

Lees hier een uitgebreid portret van Trond Sollied, succestrainer met een handleiding. 

Trond Sollied kwam vandaag naar Daknam.
rv Trond Sollied kwam vandaag naar Daknam.20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Ledure

  Als ge de spelers niet hebt kunt ge geen ploeg maken, Sollied veel geluk maak u daar niet belachelijk want u bent een goede trainer.

 • Alain Bossie

  Da is pas nen trainer!Succes makker

 • Joske Vermeulen

  En nu Maes binnenhalen bij Anderlecht

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Die komt ook nog een beetje poen scheppen.

 • Roos Desreveaux

  Ik dacht dat sollied al in pensioen was. Ik ben benieuwd of hij een meerwaarde kan bieden met een het huidige spelersmateriaal van lokeren, en of ze snugger genoeg zijn om sollied zijn looplijnen rap te snappen. veel succes lokeren en sollied.Lokeren is geen ploeg voor degradatie.