Sporting Lokeren lost bondsschulden af en is voorlopig gered, investeerders uit Dubai tonen interesse in overname

BELGA
Sporting Lokeren is - voorlopig - gered. De noodlijdende club uit 1B loste zijn bondsschulden enkele uren voor de deadline af. Een investeringsmaatschappij uit Dubai zou interesse tonen om de Wase club over te nemen. 

De eerste stap naar de redding is dus gezet. Sporting Lokeren heeft zijn bondsschulden op de valreep kunnen inlossen en de schrapping is zo voorlopig afgewend. De club is nu nog op zoek naar een nieuwe overnemer om de rest van de schulden te betalen. Daarover kan er later vandaag meer nieuws volgen. 

Verwacht wordt dat de spelers morgen, op verzoek van coach Stijn Vreven, de training zullen hervatten om zich voor te bereiden op de play-downs. Daarin neemt Lokeren het op tegen Roeselare, het eerste duel in de best-of-five wordt op 20 maart afgewerkt.

Photo News

Investeringsgroep uit Dubai

Een investeringsgroep uit Dubai heeft naar verluidt verregaande interesse om de club over te nemen. Volgens de laatste berichten bedraagt de resterende schuldenput die nog moet gevuld worden, maar liefst vijf miljoen euro.

De groep uit Dubai is wellicht de laatste opportuniteit om de club van een faillissement te redden. De investeerders uit de Arabische golfstaat onder leiding van een sjeik zijn op zoek naar een voetbalclub in Centraal-Europa en zien potentieel in de Wase voetbalclub en haar jeugdwerking.

De boekhouding van Sporting Lokeren werd vandaag doorgenomen door twee afgevaardigden van de potentiële overnemer uit Dubai. Gisteravond werd een vertegenwoordiger van de groep gespot samen met de Evergemse schepen van Sport Kenny Ketels (N-VA) die zou fungeren als contactpersoon.

Geert De Rycke13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nils De Vriendt

  Als een ander over de financiën zit dan kunnen de supporters terug naar de club. Trouw aan de kleuren!

 • chris vermoens

  Wat die De Vries in gedachten had, je gaat geen Ferrari kopen als je geen geld heb. Hopelijk komt het goed ik heb van mijn 9 jaar bij racing Lokeren gespeeld ik zou het erg vinden moest deze club verloren gaan, ik was toen de 200 kadet en kreeg een ganse outfit dat was op het kerstfeest in de akademie aan de durme in 1955. Veel succes en hoop op een goede afloop.

 • Peter Bonnaerens

  Durf er voor wedden dat de deal niet zal doorgaan omdat vandaag juist de prijs van de ruwe olie sterk gedaald is

 • Kristel Van Clemen

  Hopelijk echt beterschap nu, ik gun het hen van harte. Niemand wil zijn favoriete ploeg zien verdwijnen!

 • Alex Wellens

  Zouden hun spelers betaald zijn??