Spelen met een jongerenploeg of uitslagen geschrapt: wat met 1B bij een faillissement van Lokeren?

BELGA
Wat met 1B als Lokeren failliet gaat? In principe blijven er twee opties over. Het zou kunnen dat Lokeren de rest van de competitie afwerkt met een jongerenploeg. KV Mechelen deed dat in 2003 toen de club in vereffening ging. Gouden Schoen Hans Vanaken stak zijn ex-ploeg alvast een hart onder de riem.

Maar het kan ook dat er een curator aangesteld wordt, en dat die bepaalt dat de boeken onherroepelijk toegaan. In dat geval moet Lokeren forfait geven. Als het zover komt, zouden de slotmatchen tegen Roeselare en Beerschot op 5-0 eindigen. Stel dat Lokeren voor drie wedstrijden forfait had moeten geven, zouden alle uitslagen van de club zelfs helemaal geschrapt worden. In dat geval was Beerschot ook de grote winnaar: de Antwerpenaren lieten in het begin van de tweede ronde nog twee punten liggen tegen Lokeren, terwijl de concurrenten voor de periodetitel wel wonnen. Voor de periodetitel van OHL zou het niets veranderen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook in HLN+ : Lokeren-spelers stappen massaal naar vakbond Sporta: “Absoluut geen goed oog in”

BELGA4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Shaney Aerts

  En wat gezegd over westerlo, zij worden het grootste slachtoffer van deze soap

 • Marc LInden

  moeten verplicht worden om competitie af te werken ze hebben reserveploeg en juniores die niet betaald worden.

 • Jan Dewolf

  Indien de uitslagen van Lokeren zouden geschrapt worden was het Virton dat de grote winnaar zou geweest zijn . In de 2° ronde verloor Virton op speeldag 21 met 1 - 2 van Lokeren en zou dan aan de leiding komen met 1 punt voor op Beerschot en 3 op Westerlo .

 • Kevin Vogels

  Lokeren is wel gaan winnen op Virton. Dan gaat er bij Beerschot 1 punt af en staat Virton 1 punt voor.