Roger Lambrecht verliest geloof in een goede afloop: “Het is voorbij voor Lokeren”

Roger Lambrecht
Photo News Roger Lambrecht
Het hart van Roger Lambrecht, ex-voorzitter van Lokeren, bloedt. In een interview met de regionale zender ‘TV Oost’ geeft hij aan dat hij al spijt heeft van zijn beslissing om de club te verkopen aan Louis De Vries. Hij vreest dat als Sporting Lokeren degradeert en dat het zonder een fusie wel eens einde verhaal zou kunnen zijn.

Sporting Lokeren staat troosteloos laatste in 1B en het dreigt voor het tweede jaar op rij te degraderen. Ook op financieel vlak gaat het van kwaad naar erger. Bij voormalig voorzitter Roger Lambrecht is het geloof in een goede afloop weg. “Het is al te laat, denk ik. Er is niets meer aan te doen”, vertelt hij. “Als ik zie waar we nu staan, de laatste en wéér verloren... Ik denk dat we de hoop moeten opgeven.” 

Lambrecht verkocht Lokeren in juni vorig jaar aan Louis De Vries, een ex-spelersmakelaar. “Ik had met De Vries een overeenkomst op lange termijn, omdat ik dacht dat hij bij machte zou zijn om een goeie ploeg voor Lokeren tot stand te brengen. Maar dat is mislukt. Het is tegengevallen. Het is faliekant afgelopen. Mijn hart bloedt. Het is spijtig. We hebben 25 jaar lang ons best gedaan om met Lokeren toch iets te doen. Na het afscheid valt dit me zwaar.” 

Met nog zes speeldagen te gaan in 1B staat Lokeren achtste - en dus laatste - met 18 punten. Roeselare is zevende met 21 punten. De laatste en voorlaatste spelen eind dit seizoen een ‘best of five’ om te bepalen wie er in het profvoetbal mag blijven.

BELGA13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Benny Minnaert

  Never give up. 4ever Lokeren

 • frankie bressinck

  Zonder Lambrecht zou het toch veel beter gaan? Je ziet het hé, spelers die te veel betaald worden en er weinig voor doen! Dan gaan ze nog op stage om weer wat geld te verbrassen! Hier trainen en er de pees op leggen dat moeten ze doen! Grote lamzakken!

 • GUIDO VANHERCK

  Daar heb je zelf ongelooflijk veel schuld aan hoor

 • Steven Moreels

  Lokeren heeft te weinig aantrekkingskracht voor potentiële sponsors

 • Erik Audenaert

  Het is zoals bij een auto , hij kan misschien nieuwe banden steken onder de club en het bolt weer zoals voorheen .