Peter Maes drie jaar langer bij Lokeren

BELGA
De kogel is door de kerk: Peter Maes is ook volgend seizoen de trainer van Sporting Lokeren. De 49-jarige Limburger heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een nieuw, verbeterd driejarig contract. Dat weet de sportredactie van Het Laatste Nieuws te melden, en ondertussen werd het nieuws ook bevestigd op de webstek van de bekerwinnaar. "Deze middag heeft Peter Maes zijn handtekening gezet onder een driejarig contract dat ervoor zorgt dat de trainer zijn lot tot 2017 aan de club verbindt", klinkt het.

De nieuwe verbintenis, tot juni 2017, maakt van Maes, op Michel Preud'homme na, de best betaalde coach van België. Speculaties over een mogelijk vertrek -Maes was in beeld bij AA Gent, RC Genk en een niet nader genoemde topclub in Nederland- worden dus de kop ingedrukt. Voor alle duidelijkheid en om insinuaties te snel af te zijn: Maes tekent niét om de afkoopsom de hoogte in te kunnen jagen, maar enkel en alleen omdat hij gelooft in het project Lokeren. Maes is ervan overtuigd dat hij en zijn team nog groeimarge hebben naar de toekomst toe. Zo wil hij zich komend seizoen plaatsen voor de poules van de Europa League.

Maes is sinds 2010 aan de slag bij Lokeren. Hij bereikte op vier seizoenen drie keer play-off II en won twee keer de Beker van België. Komende zomer speelt Lokeren voor de tweede keer op drie jaar Europees.