Lokerensupporter krijgt 8 maanden met uitstel en 2 jaar stadionverbod

PHOTO_NEWS
Een 36-jarige supporter van voetbalclub Sporting Lokeren is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een celstraf van acht maanden met uitstel en een stadionverbod van twee jaar. Kelly W. deelde tijdens rellen op KV Oostende een vuistslag uit aan een politie-inspecteur.

Op 5 februari 2014 kwam het tot stevige rellen tijdens de wedstrijd KV Oostende-Sporting Lokeren. Toen tijdens de verlengingen van de terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van België een doelpunt van Oostende werd afgekeurd, gingen de poppen aan het dansen. De thuisfans gooiden bekertjes op het veld, maar ook de Lokerensupporters lieten zich niet onbetuigd. De harde kern had ook bevriende hooligans van NAC Breda opgetrommeld.

De politie kende veel moeite om de menigte terug te dringen. Tijdens die schermutseling sloeg Kelly W. een politieman vol op het gezicht. Het slachtoffer liep een neusbreuk op en was een maand werkonbekwaam. De Lokerensupporter gaf zijn aandeel in de rellen toe, maar ontkent de vuistslag. De verdediging merkte voorts op dat de man nooit eerder een misstap maakte.

Kelly W. werd voor weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden met uitstel. Hij moet ook een geldboete van 600 euro betalen en kreeg een stadionverbod van twee jaar. Van de voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken kreeg de supporter al een stadionverbod van twee jaar en een geldboete van 1.250 euro.

Zaterdag staat de wedstrijd KV Oostende-Lokeren opnieuw op de kalender. Door de rellen laat de politie van Oostende veel minder bezoekende supporters toe. Als protest tegen die maatregel hebben de Lokerenfans besloten om de match te boycotten.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA