Lokeren speelt morgen dan toch tegen Beerschot: “Met volle overtuiging”

Photo News
Ondanks de financiële malaise speelt Sporting Lokeren morgenavond “met volle overtuiging” tegen Beerschot. Dat heeft de Waaslandse club laten weten. “De spelers en technische staf willen dit doen voor de club, de supporters en de volledige jeugdwerking”, staat te lezen op de website. 

“De spelers en de technische staf van Sporting Lokeren hebben vanmiddag aangegeven met volle overtuiging de wedstrijd morgenavond tegen Beerschot te spelen”, laat Lokeren weten in een communiqué. “Ze willen dit doen voor de club, de supporters en de volledige jeugdwerking. Mogelijk ook, maar dat hoopt niemand, omdat het een laatste wedstrijd van Sporting Lokeren zou kunnen zijn.”

“Na deze wedstrijd wordt er verder door spelers en technische staf niet meer getraind of play-downs voorbereid, totdat er duidelijkheid is over de noodzakelijke financiële injectie in de club, waardoor spelers, technische staf en personeel kunnen betaald worden. Bovendien willen de spelers en de technische staf alle kansen geven aan de huidige, lopende gesprekken met de investeerders waarvan ze op de hoogte zijn, en die gesprekken niet in het gedrang brengen door het niet spelen van de wedstrijd tegen Beerschot.” 

Gisteren weerklonken nog de geluiden dat de spelers er de brui aan wilden geven. Ze weigerden te trainen en dus de match tegen Beerschot voor te bereiden, zolang ze geen zekerheid kregen over een kapitaalsinjectie. Die situatie is nu dus ontmijnd. 

Beerschot en Westerlo staan broederlijk op kop in 1B. Op de slotspeeldag van de reguliere competitie trekt Westerlo vrijdag naar Union, Beerschot gaat dus naar Daknam. Met de inhaalmatch tegen Virton achter de hand  heeft Beerschot de beste papieren voor de tweede periodetitel.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luciano Van As

  Nu ineens gaan de spelers alles geven, waarom niet tijdens het hele seizoen, toen hadden ze de punten nodig. Dus van alles in de schoenen te schuiven vd voorzitter is kort door de bocht, ook trainer(s) en spelers hebben boter aan het hoofd!!

 • Bjorn Goossens

  Wat hou ik toch van deze club...

 • Hans Oxida

  Mooie, sportieve, sympathieke ploeg. Zou erg zijn indien ze zou verdwijnen. Sjoemelaars en agressievelingen blijven op het hoogste niveau terwijl Lokeren zou verdwijnen? Komt de sport niet ten goede.

 • Steve Verwimp

  Dar Beerschot maar oppast, de spelers van Lokeren spelen om zich in de kijker van andere clubs te spelen.

 • Hedwig Goethals

  Als beerschot supporter wens ik Lokeren toch sterkte. Wij als supporter hebben dit door vroeger slecht beleid ook al meegemaakt. Als je dan hoor hoeveel topploegen zoveel enorme schulden hebben.kop op en ga ervoor en we maken er morgen een goed match van.