Lokeren reageert en haalt onder meer Miric en Senegalees van Anderlecht

Rassoul (m) toen hij in maart voor Anderlecht tekende
Twitter Rassoul (m) toen hij in maart voor Anderlecht tekende
Niet alleen maar uitgaande transfers bij Lokeren: de Waaslanders bevestigden deze ochtend de transfers van Marko Miric en Joey Dujardin en leggen vandaag Joher Khadim Rassoul (19) en Branislav Ninaj (21) vast.

Rassoul is een 19-jarige Senegalese verdedigende middenvelder, die ook centraal achterin uit de voeten kan. Hij tekende in maart nog voor Anderlecht, nadat hij er twee maanden lang tijdens een testperiode een erg goede indruk liet. Rassoul, een type-Kouyaté, werd toen ook gevolgd door Porto en Marseille, maar koos nu dus voor Lokeren. Vandaag legt hij zijn medische en fysieke testen af, daarna tekent hij op Daknam een contract van drie seizoenen, tot juni 2018. Vanaf morgen traint hij mee.

Naast Rassoul legt Lokeren vandaag ook Branislav Ninaj vast. Ninaj is een 21-jarige Slovaakse centrale verdediger die afgelopen seizoen 22 matchen speelde bij Slovan Bratislava. Hij is vaste waarde bij de beloften van Slovakije. Hij legt straks testen af en tekent daarna zijn contract.

Deze ochtend bevestigde Lokeren ook al de hangende inkomende transfers van Marko Miric (28) en Joey Dujardin (19). Miric is een rechtflankspeler die overkomt van het Kroatische Slaven Belupo. "Hij is een 1m92 grote kerel die beschikt over heel wat snelheid en bovendien erg goed overweg kan in 1 op 1 situaties", meldt Lokeren. De Serviër, die al enkele caps verzamelde, tekende voor drie jaar (met een jaar optie). "Natuurlijk ken ik Lokeren, elke zichzelf respecterende speler kent een club met zoveel geschiedenis", zegt Miric. "Ik ben vereerd door het vertrouwen dat de club in mij heeft. Het komt er nu op aan te bewijzen dat vertrouwen waard te zijn. Ik kijk uit naar een appartement en hoop dat mijn vrouw en dochtertje snel ook naar België kunnen komen. Ik sta al te popelen om met de groep te kunnen trainen."

Joey Dujardin is een centrale verdediger/rechtsachter die werd opgeleid bij Moeskroen. Het voorbije seizoen kwam hij uit voor Zulte Waregem, waar hij een paar keer van het hoogste niveau mocht proeven. "Joey is jeugdinternational bij de -19 en is iemand van wie we verwachten dat hij snel zal doorgroeien naar het eerste team", legt sportief directeur Willy Reynders uit. "Eerder haalden we ook al Dieter Cremers, een jonge doelman die bij Genk zijn opleiding genoot. We zijn nog met een paar jonge Belgen bezig. Jongens die misschien nog net niet inzetbaar zijn, maar dat zeker snel zullen worden."