Exclusief voor abonnees

Lokeren komt in handen van een kat met negen levens

Duizendpoot Louis De Vries ziet het altijd groots

Louis de Vries 

Ex-makelaar en ex-bestuurder Louis De Vries koopt Lokeren
RV Louis de Vries Ex-makelaar en ex-bestuurder Louis De Vries koopt Lokeren
Met de overname van Sporting Lokeren zet Louis De Vries (72) de zoveelste grote stap in een rijk gevulde carrière. De Antwerpenaar is een duizendpoot. En elk project waar hij zijn schouders onder zet, ziet hij groots.

Louis De Vries verwierf op jonge leeftijd grote bekendheid in de muziekwereld. Hij richtte in 1966 ‘Brain Trust Music’ op en vestigde zich in de legendarische Antwerpse club ‘Pannenhuis’. De Vries werd manager van onder andere Ferre Grignard, The Pebbles – die hij in 1967 in het voorprogramma van Jimi Hendrix wist te loodsen in de vermaarde ‘Olympia’ in Parijs - en Raymond van het Groenewoud, maar hij maakte ook naam en faam als concertpromotor. Hij zat mee achter de organisatie van Jazz Bilzen – het eerste grote festival in België - en haalde grote namen als Pink Floyd, The Kinks, The Doors en John Lee Hooker naar ons land.

Na tien lucratieve jaren in de muziekbusiness maakte De Vries een eerste grote carrièremove. Als directeur bij Antwerp zette hij zijn eerste stappen in de voetbalwereld. Acht jaar lang had hij op de Bosuil de dagelijkse leiding in handen, met als hoofddoel de professionele uitbouw van de oudste club van het land. De Vries vertegenwoordigde de ‘Great Old’ ook in de directie van de Profliga, de voorloper van de huidige Pro League. De vooruitstrevende ideeën van De Vries zorgden voor veelvuldige wrijvingen met voorzitter Eddy Wauters. In 1984 eindigde de samenwerking tussen De Vries en Antwerp.

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peeters Freddy

    Van verjonging gesproken.