Lokeren gaat in beroep tegen schorsing Persoons

PHOTO_NEWS
Sporting Lokeren is niet te spreken over de beslissing van de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om Koen Persoons één speeldag te schorsen. Persoons kreeg zondag in de titelmatch van Anderlecht (3-1 nederlaag voor Lokeren) een rode kaart voor een tackle op RSCA-spits Aleksandar Mitrovic.

De rode kaart die scheidsrechter Alexandre Boucaut uit zijn achterzak haalde, veroorzaakte een storm van protest bij de Lokerenspelers. "Dit was pure compensatie voor de rode kaart die hij even voordien aan Vanden Borre gaf", zei Persoons zelf. De club ging gisteren dan ook uit van de vrijspraak door de Geschillencommissie, maar die besloot een schorsing van één speeldag en geldboete van 300 euro uit te delen, wat ook de vordering van het Bondsparket was.

Lokeren reageert verbolgen op die uitspraak. "Deze beslissing is voor KSC Lokeren moeilijk te aanvaarden temeer daar niet alle voetbalkenners, inclusief de geschreven en beeldende pers, het er over eens waren dat die directe rode kaart wel terecht was", staat te lezen op de website van de club. "Mitrovic kon zonder enige hinder verder spelen en de uitgevoerde tackle was voor velen volstrekt reglementair."

Persoons zelf reageerde via Twitter: "Laat ik deze uitspraak tot de grootste ontgoocheling uit mijn carrière catalogeren." In ieder geval krijg hij vrijdagmiddag om 13u een tweede kans, voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00