Lambrecht snoeihard voor (enkele van) zijn spelers: "Daar hebben we 500.000 euro voor betaald hé"

Marko Miric.
Photo News Marko Miric.
"Van sommige jongens had ik veel meer verwacht", vertrouwt Roger Lambrecht ons toe. De voorzitter van Sporting Lokeren gaat echter nog een stapje verder en noemt, exclusief voor HLN Sport Plus, ook namen. Hieronder leest u zijn oordeel over...

FILIP STARZYNSKI
"Die jongen speelt in Polen de pannen van het dak. Alles erop en eraan. Bij ons was hij niks. Hij liet zich hangen, spreekt alleen Pools. Zou jij hem terugpakken? Voor mij is hij pas 'ne goeien' als hij het hiér toont. Anders zijn we er niets mee."

MARKO MIRIC
"Dat vind ik persoonlijk de minste van allemaal. Een beetje traag, wat lamlendig. Niet genoeg voor mij, maar Georges en Willy moeten beslissen."

MOHAMMED GHADIR
"Mislukt. Nochtans speelde die een geweldige voorbereiding. Daarna blesseerde hij zich en was het gedaan. Daar hebben we 500.000 euro voor betaald hé! (zucht)"

LEWIS ENOH
"Je weet het nooit op voorhand in het voetbal. Ze zijn gescout, binnenstebuiten gekeerd, het ziet er allemaal goed uit. Maar je haalt ze binnen, poef, over. Buiten de voetbaltechnische kwaliteiten zijn er nog andere gegevens die die jongens beïnvloeden. Op welke positie spelen ze, in welk systeem, hoe vaak, raken ze geblesseerd, laten ze hun kopje hangen,... 1001 zaken. Je kan nog zo goed mogelijk mikken qua transfers, er is geen garantie dat ze hiér goed gaan spelen. Lewis Enoh bijvoorbeeld. Een gast van 20 jaar, die in Portugal zeer goed was voor zijn leeftijd. Als hij hier twee, drie keer serieus getraind heeft, is het van 'auw hier' en 'oei daar'. Het is altijd iets."

SERHIY BOLBAT
"Hij was zeer goed tegen Mechelen. Die gaan we proberen houden. Ik denk dat we Bolbat nog een jaar kunnen huren mét aankoopoptie. Willy is er mee bezig. Maar over Bolbat gesproken: waarom speelt die nu opeens zo goed? Ik weet het niet. Zijn laatste match was zijn beste. Maar hij heeft er hier 20 gespeeld hé. Dat is voetbal. Afwachten."

OP HLN SPORT PLUS leest je het volledige exclusieve interview met een openhartige Lokeren-voorzitter Lambrecht. Maak kennis met HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees, NU voor 1 euro 5 weken lang.