Koen Persoons vrijgesproken door Geschillencommissie Hoger Beroep

Koen Persoons naast Johnny Maesschalck, zijn advocaat.
BELGA Koen Persoons naast Johnny Maesschalck, zijn advocaat.
Lokerenmiddenvelder Koen Persoons is deze middag met succes in beroep gegaan tegen de schorsing van één speeldag die hij overgehouden had aan zijn rode kaart in de titelwedstrijd Anderlecht - Lokeren (3-1) van afgelopen zondag. De Geschillencommissie Hoger Beroep besliste om de uitsluiting als voldoende te beschouwen en de schorsing te annuleren.

De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) had dinsdag een schorsing van één speeldag uitgesproken voor Persoons, die van ref Alexandre Boucaut zondag rood kreeg voor een tackle op Anderlechtspits Aleksandar Mitrovic. Lokeren en Persoons reageerden verbolgen op de schorsing. Zo noemde de middenvelder de beslissing "de grootste ontgoocheling uit zijn carrière".

Speler en club gingen dus logischerwijs in beroep, en krijgen nu gelijk. Advocaat Johnny Maesschalck pleitte dat "Persoons de bal raakte en dat hij nooit voor ogen had om Mitrovic te raken of ten val te brengen", een redenering die gevolgd wordt door de Beroepscommissie. "De uitsluiting tijdens de wedstrijd door de scheidsrechter (Boucaut, die op de zitting in beroep zelf aanwezig was, red.) wordt als voldoende beschouwd en ook de geldboete van 300 euro wordt geannuleerd", klonk het in het besluit.

BELGA
BELGA
BELGA