Exclusief voor abonnees

Degradatiestress? Trond Sollied krijg je niet gek: “Voetbal is als het alfabet leren. We zitten al aan D”

Trond Sollied.
Photo News Trond Sollied.
Vier keer landskampioen, in drie verschillende competities. En vier bekers, in vier verschillende landen. Trond Sollied (59) bouwde een carrière uit om u tegen te zeggen, maar nu bengelt hij helemaal onderaan met ­Lokeren. Al blijft de Noor daar filosofisch rustig ­onder.

Je houdt van quizzen. Welaan dan: wat heeft Trond Sollied gemeen met Tom Cruise?

(aarzelt twee seconden) “Mission Impossible? Er blijven nog 42 punten te verdienen hé. De situatie had er al helemaal anders kunnen uitzien, want zowel in Waregem als thuis tegen Charleroi werd ons een duidelijke penalty ontzegd. Tegen Charleroi stak een verdediger zijn arm hoog in de lucht. Normaal is dat voorbehouden aan doelmannen, scheidsrechters en lijnrechters, maar blijkbaar hebben ze niet goed naar de kleur van het shirt gekeken. Mijn spelers vroegen de scheidsrechter om naar de beelden van de VAR te kijken, maar die vond dat niet nodig. En tegen Waregem maakte De fauw een duidelijke penalty­fout op De Ridder. Dat waren twee fases waar je niet kon over discussiëren. De VAR hád de beelden, het waren ook geen moeilijke situaties. Maar we maakten zelf ook fouten. We moeten punten pakken, te beginnen vanavond tegen Gent.”

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jozef Karuranga

    Ik heb m gemist den Sollied hij had al lang topcoach in Engeland moeten geweest zijn.