Crisis Lokeren compleet: investeerder haakt af, iedereen economisch werkloos en alleen conciërge mag nog binnen

Geert De Rycke
De kans dat Sporting Lokeren straks de boeken toe moet doen, wordt met de dag groter. De onderhandelingen met de buitenlandse investeerder op wie de club haar hoop op vestigde, zijn afgesprongen. Dat bevestigt voorzitter Louis de Vries aan onze redactie. Later op de dag volgde nog meer slecht nieuws: iedereen wordt op economische werkloosheid gezet en alle toegangsbadges worden geblokkeerd. 

“De buitenlandse kandidaat-investeerder heeft besloten de onderhandelingen stop te zetten. Wij overleggen met de bewindvoerder voor de volgende stappen”, laat de Vries weten. Enkele uren later kregen spelers, staf en medewerkers van de club te horen dat ze allemaal vanaf vandaag op economische werkloosheid worden gezet. Zo hebben de spelers wel recht op een sociale uitkering (nadat ze al maanden niet meer betaald zijn) en hebben ze de mogelijkheid om onder andere de terugbetaling van hun hypothecaire lening uit te stellen. Ook opmerkelijk: er werd beslist om alle toegangsbadges te blokkeren. Een maatregel om te vermijden dat er materiaal van de club zou ontvreemd worden. De enige die wel nog binnen kan met de badge, is conciërge Lorenzo.

Sportingvoorzitter Louis de Vries laat weten dat de buitenlandse investeerder heeft afgehaakt.
Photo News Sportingvoorzitter Louis de Vries laat weten dat de buitenlandse investeerder heeft afgehaakt.

De fans zijn de situatie intussen meer dan beu. Zij vestigen hun hoop op lokale investeerders voor een doorstart in tweede amateur. “Dinsdagochtend werden wij door Louis de Vries op de hoogte gebracht dat de gesprekken met de eventuele buitenlandse overnemers of investeerders op niets zijn uitgedraaid en werden stopgezet.Door de eerdere ervaringen met gemaakte beloftes en gestelde vooruitzichten, hadden we onze hoop voor een Lokerse toekomst hier ook niet op gevestigd. We werken onverstoord verder aan een alternatieve toekomst en gaan daar vandaag gewoon mee door. De contacten met de verschillende lokale partijen (de groep rond oud-voorzitter Willy Carpentier, red.) en de stad zijn volop gaande”, zegt Dirk Bossers namens het Collectief Wit-Zwart-Geel.

Fusie

Bepaalde bronnen maken gewag dat er wordt gedacht aan een fusie met KVV Zelzate. De club staat momenteel ruim op kop in derde amateur. Voorzitter Stefaan Luca is echter formeel dat er nog geen contact was met Sporting Lokeren. Toch zou Luca eventuele onderhandelingen met de Vries niet meteen afwimpelen. “Ik zou altijd luisteren. Zo ben ik opgevoed. Lokeren blijft een mooie club, hé. Ze hebben een grote achterban met geweldige supporters. Het zou jammer zijn, mocht zo’n club voor goed verdwijnen”, aldus Luca, die via z’n politieke activiteit een link heeft met Kenny Ketels, de man die enkele weken geleden als tussenpersoon fungeerde tussen De Vries en een ondernemingsgroep uit Dubai. 

Zowel Luca als Ketels zijn actief in de N-VA van Evergem. Luca is gemeenteraadslid, Ketels is schepen van sport. “Toch weet ik niks over die afgeschoten deal met Dubai”, verzekert de Zelzaatse voorzitter. Een fusie als Lokerse reddingsboei lijkt dus een moeilijk verhaal. Een doorstartscenario (zonder het stamnummer van Lokeren) lijkt dan waarschijnlijker, waarvoor de club ook wel een nieuwe licentie dient aan te vragen. De deadline daarvoor is 1 juni.”

Geert De Rycke10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Hus

  Ja ja en maar lachen met KSK Beveren . Je ziet hoe snel het kan gaan bij jou eigen club . En de supporters zijn altijd het slachtoffer.

 • Jack Hoeben

  Dat wist De Vries al lang!De boel rekken en rekken hopende op een miraculeuze redding!

 • Guido De Wolf

  Ga niet met de voorzitter van Lokeren "iets" bespreken want ge wordt in de zak gezet. We kennen hem niet anders. Zelzate bewaar uw eigen identiteit a.u.b.

 • Patrick huwel

  Vraag een beetje geld aan ANderlecht en Coucke.

 • wim rooyakkers

  Laten we eerlijk zijn ,het is een bodem loos vat.en niet alleen bij Lokeren.en een fusie ?dan krijg je weer meerdere kapiteins op een schip.