Mehdi Bayat blijft kalm na jackpot Osimhen: “We gaan niet met onze kredietkaart zwaaien”

Mehdi Bayat.
Photo News Mehdi Bayat.
Eind vorige week werd de overgang van Victor Osimhen van Lille naar Napoli afgerond voor een transferbedrag dat, bonussen inbegrepen, tot 80 miljoen euro kan oplopen. Bij Sporting Charleroi kunnen ze dus op beide oren slapen. De jackpot is binnen. Hoeveel die bedraagt? Mehdi Bayat is bereid uitleg te verschaffen, zonder een exact bedrag te noemen.

“Sommige bronnen rapporteren dat ons percentage van de meerwaarde geplafonneerd zou zijn. Naargelang de bron varieert dat tussen 6 en 7 miljoen. Daar is niks van. Maar opgepast: voor wie zou denken dat we nu op slag schatrijk zijn, wens ik echter wel te verduidelijken dat de totale som die ons toekomt niet onmiddellijk op onze rekening zal worden gestort. Dat zal, zoals doorgaans het geval is, als het om een aanzienlijk bedrag gaat, in schijven gebeuren.” 

De aflossingen worden vaak gespreid over de duur van het contract dat een speler tekent. Voor Osimhen is dat vijf jaar. “Het is dus niet zo dat we ons dankzij Victor gaan laten verleiden om met een kredietkaart zonder limiet te zwaaien”, aldus nog Mehdi Bayat. “Zottigheden doen we nooit. De club is financieel gezond en dat wensen we zo te houden. Wat niet betekent dat we geen geld zullen uitgeven om, daar waar nodig, de kern nog te versterken. Met een linksback? Als alles volgens plan verloopt, kunnen we die morgen of overmorgen aankondigen.”

Victor Osimhen in het shirt van Lille.
EPA Victor Osimhen in het shirt van Lille.

Lees ook:

Hoe Napoli-spits Victor Osimhen, de man van 70 miljoen, ‘neen’ zei tegen Anderlecht en doorgestuurd werd door Club Brugge en Essevee

Steven Van Gucht, voorzitter van Celeval: “Als het van de virologen afhangt, komt er geen uitzondering voor Antwerps profvoetbal”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.