Spijtoptant Veljkovic woont in geheime villa op kosten van het gerecht

Veljkovic in de tribunes van Anderlecht in gesprek met Mateja Kezman.
BELGA Veljkovic in de tribunes van Anderlecht in gesprek met Mateja Kezman.
Dejan Veljkovic, de spilfiguur en spijtoptant in het recente voetbalschandaal, woont al een maand in een villa op een geheime locatie, betaald door het gerecht. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen. Veljkovic heeft het gerecht beloofd te praten in ruil voor strafvermindering. Het gerecht gaat met die informatie nu op onderzoek.

Morgen is het exact één maand geleden dat Dejan Veljkovic als eerste spijtoptant ooit in ons land, de gevangenis mocht verlaten. De voorbije weken praatte de voetbalmakelaar twaalf dagen lang maar liefst 96 uur met de politie. Ondertussen zou Veljkovic samen met zijn gezin onder politiebewaking verblijven in een verborgen villa. Door zijn cruciale rol in het dossier vreest het gerecht voor de veiligheid van de kroongetuige. Daarom leeft hij dus ondergedoken op kosten van het gerecht.

Wat Veljkovic ondertussen verteld heeft aan het gerecht en over wie, blijft voorlopig geheim. Zowel zijn advocaat Kris Luyckx als het Federaal Parket willen daarover niets kwijt. De komende weken gaat de politie de verklaringen van Veljkovic verder onderzoeken.

In januari wordt het verhoor eventueel hervat, de kans is groot dat de personen die Veljkovic heeft vernoemd dan geconfronteerd worden met zijn uitspraken. Hoe dan ook blijft Veljkovic voorlopig ondergedoken. Naar de cel moet hij niet. Als spijtoptant komt hij er vanaf met een gevangenisstraf van 5 jaar met uitstel en een voorwaardelijke boete van 80 000 euro. Al zijn illegaal verworven miljoenen worden verbeurd verklaard.  

Bart Vertenten bij zijn vrijlating op 16 november.
Photo News Bart Vertenten bij zijn vrijlating op 16 november.21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Goyvaerts

  Wat een schande

 • Bart Feys

  schande weer op de kosten van ons hoe meer dat je fraudeert hoe meer dat je krijg van het gerecht en wij moeten dat betalen .er leven veel mensen op straat die zouden blij zijn voor een huisje te krijgen .maar de die zijn te weinig bandiet

 • Alain Steylemans

  Moet dat weer op ons kosten

 • Gaby Vercruysse

  Volgens mij is en blijft Bart Vertenten nog altijd Onschuldig.

 • lieve vanderstraeten

  wat een klucht hier in belgie, en wij maar betalen. ene die miljoenen heeft, heeft nu ook nog gratis woonst op kosten van de gemeenschap