Exclusief voor abonnees

Spanning, stress en symboliek: Jelle Van Damme moet in 300ste match ex-club Anderlecht verslaan om over ex-ploeg Standard te wippen

Joel Hoylaerts / Photo News
Op het veld van ­Anderlecht gaat Jelle Van Damme (34) met Antwerp op zoek naar een plekje in play-off 1 ten koste van ­Standard. Zijn 300ste match in de ­Belgische competitie draait met andere woorden om de drie clubs waar hij 292 van zijn 299 voorgaande matchen speelde. En ook voor die vierde staat er dit weekend veel op het spel.

• Germinal Beerschot - 2001-20027 wedstrijden

"Tuurlijk wil ik dat Beerschot promoveert"

Door een vergetelheid bij Roger Lambrecht ­belandde Van Damme in 2001 bij Germinal ­Beerschot. "Ik had bij de A-kern van Lokeren wat mogen proefdraaien en Georges Leekens vond dat de voorzitter me een contract moest aanbieden. Ik maakte een afspraak samen met mijn moeder, maar toen we op Daknam aankwamen, stonden we voor gesloten deuren. Lambrecht moet het vergeten zijn. Er was toen veel te doen om de arbeidsvergunningen van de Afrikaanse spelers. Hij zal andere dingen aan zijn hoofd gehad hebben. Ik zou haast blindelings getekend hebben. Twee dagen later belde Beerschot en zes maanden later tekende ik al voor Ajax. Zo snel is het gegaan. Het moest zo zijn zeker?"

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.