Spanjaard Beñat San José volgt Claude Makélélé op als coach van KAS Eupen

Beñat San José.
Eupen Beñat San José.
KAS Eupen heeft met Beñat San José zijn nieuwe hoofdcoach te pakken. Morgen leidt de 39-jarige Spanjaard zijn eerste training bij de Panda’s, achteraf wordt hij officieel voorgesteld. San José volgt Claude Makélélé op, die eerder deze maand stopte als trainer van Eupen.

Beñat San José startte zijn trainerscarrière elf jaar geleden als jeugdcoach van het Spaanse Real Sociedad. Daarna was hij actief als hoofdtrainer in Saoedi-Arabië (Ittihad en Al-Ettifaq), Chili (Antofagasta en Universidad), Bolivië (Bolivar) en de Verenigde Arabische Emiraten (Al-Nasr). Met Al-Ittihad won hij in 2013 als jongste trainer in de geschiedenis de Kings Cup. San José zat sinds eind maart zonder club, maar heeft nu een contract voor twee seizoenen getekend Am Kehrweg. 

“We zijn zeer blij dat we Beñat hebben kunnen aantrekken”, zegt de directeur van Eupen Andreas Bleicher. “Hij is een jonge en getalenteerde trainer die zich op internationaal vlak al bewezen heeft. Hij staat gekend als iemand die spelers individueel sterker kan maken en een goeie sfeer kan creëren. Zijn enthousiasme en analytische vaardigheden hebben ons overtuigd.” 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FRANK BERTELS

    Geen ploeg voor 1 A net zoals kvm