Soap rond 'matennaaier' nog niet voorbij: Bureau Arbitrage buigt zich op 11 februari over replay Tubeke-Lommel

Andrei da Silva Camargo
Photo News Andrei da Silva Camargo
Het Bureau Arbitrage van de Koninklijke Belgische Voetbalbond zal zich zaterdag 11 februari buigen over de eis van Lommel United om de wedstrijd op het veld van Tubeke van de 23e speeldag in de Proximus League te laten herspelen. Dat maakte de rode lantaarn in 1B woensdag bekend en werd bevestigd door scheidsrechtersbaas Johan Verbist.

Lommel United is van mening dat de partij in Tubeke, waar ze met 2-0 verloren, herspeeld moet worden. Ze hebben toen een uur lang onterecht met een speler minder gespeeld. Aanvaller Christophe Bertjens werd na het betere acteerwerk van Tubeke-speler Andrei da Silva Camargo uitgesloten door scheidsrechter Vanbecelaere. Camargo maakte een beweging met het hoofd en ging na contact met Bertjens theatraal tegen de vlakte. Vierde official Alho-Guerreiro trapte in de val en liet Vanbecelaere de rode kaart trekken voor Bertjens.

De Limburgers voelen zich gesterkt door de beslissingen van het Bondsparket, dat Bertjens vrijsprak en Camargo op basis van de tv-beelden vervolgde. De speler van Tubeke kreeg van de Geschillencommissie voor het Profvoetbal drie speeldagen schorsing opgelegd, club en speler gaan evenwel in beroep.