Soap in tweede klasse kan nog weken duren

"Zo'n vaudeville op het einde van de competitie, dat is niet fraai"

Inzet: Guy Craybex.
photo_news Inzet: Guy Craybex.
De soap in de tweede klasse is nog lang niet ten einde. Guy Craybex, voorzitter van de Nationale Voetballiga, vertelde tegen Radio 1 dat een definitieve beslissing niet snel verwacht moet worden. "We zitten nu al met vier betrokken partijen en dat gaat dus wel enkele weken duren."

Guy Craybex, voorzitter van de Nationale Voetballiga (de vereniging van tweedeklassers) schept duidelijkheid en wil een misverstand de wereld uit helpen. "Het was te verwachten na de uitspraak van afgelopen dinsdag dat zowel Eupen als Antwerp klacht zouden indienen. Die klacht bij het BAS werkt opschortend, vandaar de heisa van vanmiddag over het feit dat Eupen en Antwerp weer aan de leiding zouden staan in tweede klasse."

"Dat is in feite nooit anders geweest: de voetbalbond heeft de rangschikking in tweede klasse nooit officieel aangepast. Velen hebben zich laten misleiden door het feit dat verschillende media het klassement in de Proximus League hadden aangepast. Maar juridisch geldt: zolang een beslissing die puntenverschil oplevert niet definitief behandeld is, blijft de rangschikking zoals ze was."

Toch moet een beslissing niet snel verwacht worden. "Ik weet dat advocaten hier momenteel onder elkaar bezig zijn, alleen zijn ze er nog niet allemaal. Er wordt wel een conclusie-kalender opgesteld: een datum waarop de advocaten uiterlijk hun schriftelijke argumenten moeten neerleggen. Maar u begrijpt: er zijn nu al vier partijen, dat gaat toch wel enkele weken duren."

Craybex bertreut ook de gang van zaken. "Dit is natuurlijk heel jammer. Zeker in laatste maanden van onze liga. Ik zeg u dan ook heel open: zo'n vaudeville aan het einde van een kampioenschap, dat is niet fraai. Maar ik begrijp de belangen die ermee gemoeid zijn, want eerste of tweede klasse: daar zitten toch grote financiele consequenties aan. En iedereen gaat natuurlijk tot het uiterste om zijn rechten - tussen aanhalingstekens - te vrijwaren."

BELGA