Servië zet zijn zinnen op Mile Svilar nadat België hem niet oproept: "Tien telefoontjes bleven onbeantwoord"

AFP
De Portugese media verwachten Mile Svilar aan de aftrap tegen Manchester United. Dat zou betekenen dat het sluitstuk van Benfica de jongste keeper ooit in de Champions League wordt. Intussen raakte ook bekend dat Servië hem zo snel mogelijk wil inlijven.

Met 18 jaar en 52 dagen is Svilar zo exact 66 dagen jonger dan Iker Casillas toen die in 1999 voor het eerst kwam piepen op het kampioenenbal. Zo komt Svilar straks wellicht bovenaan een top tien met naast Casillas ook nog onder meer Akinfeev, De Gea, Reina en Cech. Geen onaardig gezelschap.

Svilar begon nochtans als derde doelman aan het seizoen, maar schoof snel op. Bruno Varela (22) ontgoochelde begin vorige maand tegen Boavista en verdween zo uit het elftal. Ancien Julio Cesar (38) nam over, maar de Braziliaan ligt intussen in de lappenmand. Zaterdag debuteerde Svilar in de bekermatch tegen Olhanense. Hij hield de nul en ontgoochelde dus niet. Daarom wordt algemeen verwacht dat coach Rui Vitoria vanavond opnieuw een beroep op hem doet.

Bij de nationale U19 lijkt het intussen voorbij voor Svilar. Vader Ratko laat alle opties open, maar opperde dat hij ook voor Servië kan uitkomen als men hem niet contacteert voor België. Gert Verheyen weerlegt en gaat een stap verder. Hij probeerde Svilar vruchteloos te bereiken. "Tien telefoontjes bleven onbeantwoord en hij contacteerde me zelf nooit. Dan houdt het op. Ik werk liever met jongens die altijd beschikbaar zijn en waar we de voorbije periode al mee konden trainen. Die krijgen bij mij de voorkeur", liet Verheyen verstaan.

Ik werk liever met jongens die altijd beschikbaar zijn en waar we de voorbije periode al mee konden trainen.

U19-coach Gert Verheyen
Gert Verheyen.
getty Gert Verheyen.

Al gekozen?

Afgesloten hoofdstuk dus, maar kan Svilar dan bij de beloften terecht? Keeperstrainer Filip De Wilde werkte al met hem samen. "Als hij zich opwerpt als de eerste doelman van Benfica en in de Champions League speelt, zou het dom zijn om hem te negeren. Als er voor hem geen plek is bij de U19, komt hij in aanmerking voor de beloften en misschien zelfs meer." Of het zo ver komt is nog maar de vraag, want Servië is vast van plan Svilar zo snel mogelijk in te lijven. Servische bronnen meldden ons dat Svilar zijn keuze eigenlijk al gemaakt zou hebben. Binnenkort trekt er ook een delegatie van de Servische voetbalbond naar Lissabon voor een goed gesprek met Mile en vader Ratko.

Photo News24 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Fons Billen

  of je bent Belg of je bent Serviër , in dit geval heel duidelijk Serviër en daarmee is als gezegd .

 • frankie bressinck

  Weiler en Anderlecht hadden het bij het rechte eind toen ze stelden dat hij "niet klaar was om nr.1 te zijn". Je hebt het gisteren gezien een simpele bal en weg kwalificatie en een kwart miljoen euro (voor een gelijkspel)!

 • andre van de wege

  en anderlecht moest die niet meer hebben . en ze kochten diene vliegenvanger sels.

 • Harry Perel

  Vader Ratko was een goede keeper. De kans is groot dat deze jongen het ook gaat maken. Wel heb ik mijn bedenkingen bij de manier van aanpak van Radio. Sorry maar indien je zoon nog niet geselecteerd werd zal dat niet enkel aan trainers liggen maar ook aan je zoon die nog veel ervaring moet opdoen. Om dan als het nog niet gelukt is geselecteerd te zijn naar Servië te lopen om hem in het doel te krijgen is volgens mij een verkeerde mentaliteit.

 • David Lievens

  Kennelijk is zijn papa de Servische bond aan het overtuigen om hem mee te nemen naar het WK in Rusland. WTH? Hij heeft nog geen match op het hoogste niveau gespeeld maar zou derde doelman van Servië moeten worden? Die zijn echt helemaal paraplu in die familie. Je weet zo dat ze dan alleen verdergaan met hun eisen. Dat Lukaku er straks maar een stuk of 3 inbuffelt, dat hij wenend het veld verlaat.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00