Schouterden (Eupen) drie speeldagen geschorst, Van Crombrugge vrijuit

Nils Schouterden
PHOTO_NEWS Nils Schouterden
AS Eupen is met verdeeld succes voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verschenen met zijn spelers Nils Schouterden en Hendrik Van Crombrugge. Beide voetballers kwamen zich verdedigen tegen een mogelijke schorsing.

Schouterden kreeg afgelopen zondag op speeldag vijf van de eindronde een rode kaart in de wedstrijd Eupen-Sint-Truiden (2-2). De Limburger deelde een elleboogstoot uit aan een tegenstander. "Ik ging te fel in duel, maar het was zeker niet de bedoeling om opzettelijk een elleboogstoot te geven", zei Schouterden voor de Geschillencommissie, die uiteindelijk besloot om de vordering van het Bondsparket te volgen in de vorm van een effectieve schorsing van drie speeldagen en geldboete van 300 euro. "Zo'n beweging hoort namelijk niet thuis op een voetbalveld."

Daardoor mist Schouterden zondag de laatste eindrondewedstrijd van Eupen bij OH Leuven. De club uit de Oostkantons heeft een zege nodig om zeker te promoveren naar eerste klasse.

Wie er zondag wel bij zal zijn is Eupendoelman Hendrik Van Crombrugge. Het Bondsparket wilde Van Crombrugge een speeldag schorsen voor een rode kaart op speeldag vier tegen tegen Moeskroen-Péruwelz (2-2). De doelman dook toen te laat in de voeten van een doorgebroken Moeskroenspeler en ontnam zo de tegenstander een quasi-zeker doelpunt. De Geschillencommissie vond een speeldag schorsing met uitstel en een geldboete van 100 euro voldoende. .