RWDM Brussels: "Groots project opstarten vanuit derde klasse"

Johan Vermeersch: "Wij betreuren de beslissing van het BAS om ons geen twee dagen uitstel te gunnen".
BELGA Johan Vermeersch: "Wij betreuren de beslissing van het BAS om ons geen twee dagen uitstel te gunnen".
Tweedeklasser RWDM Brussels heeft gereageerd op het feit dat de club in beroep bij het BAS geen licentie betaald voetbal krijgt voor het seizoen 2014-2015. Voorzitter Vermeersch betreurt de beslissing maar blijft niet bij de pakken zitten. "Met een buitenlandse investeringsgroep zouden we een groots project kunnen opstarten vanuit derde klasse", klinkt het strijdvaardig.

Het door het BAS gevelde verdict betekent dat RWDM Brussels volgend seizoen in derde klasse uitkomt. Voorzitter Johan Vermeersch zal niet naar de burgerlijke rechtbank stappen. "Wij betreuren de beslissing van het BAS om ons geen twee dagen uitstel te gunnen en ons dus ook geen licentie toe te kennen ten zeerste", klinkt het. "Wij zijn nog in gesprek met een buitenlandse investeringsgroep. Hiermee zouden we een groots project kunnen opstarten vanuit derde klasse, goed voor drie seizoenen. We hopen deze deal zou snel mogelijk rond te krijgen."

RWDM kreeg in eerste aanleg vorige maand geen licentie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en trok dan naar het BAS om in beroep haar gelijk te halen. Dat is dus niet gelukt. Voorzitter Vermeersch moest op zoek naar investeerders die de putten in het budget van de club zouden kunnen opvullen. Zo zagen de spelers in 2014 nog geen euro.

Dinsdag was er de beroepszitting waarop Vermeersch een document kon voorleggen waarin een buitenlandse investeerder een betaalbelofte deed voor de afbetaling van alle schulden, maar dat was niet voldoende.

Molenbeek: "Degradatie RWDM Brussels slecht nieuws voor gemeente"

Het gemeentebestuur van Molenbeek heeft in een persbericht verklaard dat de verplichte degradatie van RWDM Brussels naar derde klasse een slechte zaak is voor de gemeente. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) besloot eerder op de dag om de club van voorzitter Johan Vermeersch ook in beroep geen licentie betaald voetbal toe te kennen voor het seizoen 2014-2015.

"De club, de spelers en de supporters verdienen deze harde beslissing niet", klinkt het. "De verantwoordelijkheid voor de slechte financiële situatie van de club ligt deels bij voorzitter Johan Vermeersch. De manier waarop hij de club bestuurt, strookt niet met de manier die wij voor ogen hebben."

"Sinds de vorming van het nieuwe gemeentebestuur, met Françoise Schepmans als burgemeester en Ahmed El Khannouss als schepen van Sport, ondernamen wij al verscheidene pogingen om een regeling op poten te zetten omtrent de bestemming van het Edmond Machtensstadion, maar onze voorstellen vallen bij de club steevast in dovemansoren."

Het gemeentebestuur heeft het in het bericht ook over subsidies die volgens hen niet worden gebruikt zoals afgesproken. "Het gebruik van de subsidies die het Brusselse gewest sinds 2006 aan FC Brussels toekent, roept nog steeds vragen op", klinkt het. "Concreet gaat het over ongeveer twee miljoen euro subsidies, bestemd voor infrastructuurwerkzaamheden. Het stadsbestuur stelt vast dat niet alle werken zijn gerealiseerd zoals overeengekomen."

"In het gemeentelijk stadion huist ook een jeugdvoetbalschool met 550 kinderen. Het voortbestaan en goed functioneren van die school is nu onze prioriteit."