Zo veel talent, dat zelfs Courtois eens aan het blunderen mag: Rode Duivels vlot voorbij Rusland

BELGA
België
BEL
België BEL
3
1
Rusland RUS
RUS
Rusland
Een waslijst aan geblesseerden, een experimenteel elftal, een flater van Courtois. Maar op geen enkel moment kwam de Belgische zege in het gevaar. Het toont de weelde van onze ‘Gouden Generatie’. Met Eden als exponent. België - Rusland: 3-1, de eerste horde richting EK 2020 is genomen.

Surprise van de chef vooraf: geen Vermaelen, Carrasco of Chadli, wel Boyata, Thorgan Hazard en Castagne: een duidelijk signaal van Martínez, die durft door te selecteren en kiest voor de jongens in vorm. Het legde hem geen windeieren: Boyata zag dan amper de bal -aanvallen deden/konden de Russen nauwelijks en de opbouw liet hij over aan Vertonghen en Alderweireld- maar zowel Thorgan als Castagne konden bekoren. Tielemans, hij kon meer dan dat. In minuut 14 startte hij zelf een vliegensvlugge aanval op, waarna de bal via een viertal stationnetjes terug bij hem kwam. Het goudklompje knalde zijn eerste interlandgoal heerlijk binnen.

Tielemans speelde een knappe partij die hij bekroonde met zijn eerste goal voor België.
BELGA Tielemans speelde een knappe partij die hij bekroonde met zijn eerste goal voor België.

Twee minuten later beleefde Courtois zijn minst prettige moment als Rode Duivel. Hopeloos in de fout in het uitvoetballen en Cheryshev strafte meteen af. Het is Thibaut vergeven, in woelige Real-tijden echter een blunder die hij kan missen als kiespijn. 

Maar met Eden Hazard in de ploeg, kan je als keeper al eens de mist ingaan. Na een heerlijke baltoets van broertje Thorgan kon de oude Zhirkov Eden alleen maar foutief afstoppen. De penalty was een kolfje naar zijn hand. Ook na de pauze stond er maar één ploeg op het veld. Batshuayi, nu tegen de paal, kende opnieuw pech in de afwerking. Maar met zijn tweede van de avond, zijn 29ste in zijn 99ste interland, zette uitblinker Eden in het slot de kers op de taart. Zondag, voor nummer 100 in Cyprus, mag onze ‘Galactico’ nogmaals aan het feest.

Castagne, Eden en Courtois aan het feest.
BELGA Castagne, Eden en Courtois aan het feest.
“Kijk daar, Eden...”
Photo News “Kijk daar, Eden...”
Photo News
AFP
Photo News
BELGA
Photo News40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gunther Serneels

  @Rudi vrancken,ja ben het helemaal met jou eens,vind Mertens een topkerel maar brengt toch niet veel bij de laatste tijd he bij de RD,type thorgan hazard is een blijver carrasco op de bank definitief,Eden weeral geweldig zoals gewoonlijk,Thielemans wordt nog ne grote!en courtois...tja...kan iedereen gebeuren.Niet te veel opblazen die fout.

 • didier de coster

  den doncker speelt constant naar achter en is zeker geen aanwinst, zéker niet , gelukkig is eden hazard erbij om verschil te maken , en a propos wat loopt mertens daar te doen buiten in de weg van hazard te lopen ????

 • Erwin Van Roy

  frank veus ik zie liever goals dan iemand die werkt en niets bijbrengt aan de wedstrijd. had Lukaku die kansen gemist of die slechte bal controles gedaan dan Batsman gisteren dan stonden hier 100 haat berichten. En wat Courtois betreft heeft voor mij geen keeper fout gemaakt maar een voetballende fout. op die plaats is dat meestal fataal maar ik kijk naar zijn gehele wedstrijd en niet naar dat 1 momentje.

 • Ronny Deckers

  Vind het altijd vreemd dat dit niet gezien wordt voor wat het is. GEEN keepersfout. Een voetbalfout. We willen altijd dat keepers op topniveau de kwaliteiten hebben van topvoetballers. Terwijl je de beste keeper van de wereld kan zijn, met de voetbalkwaliteiten van iemand van de reserves van een caféploeg.

 • Eddy verhaeven

  Het is stillaan tijd om Courtois eens een paar matchen op de bank te zetten , Simon mag ook eens zijn kans krijgen . Echt super blij zijn ze met zijn prestaties ook niet in Spanje , kan al eens in een slechte periode zitten .

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00