Zo hard hebben we dus gevierd: zege tegen Brazilianen veroorzaakte aardbeving(etje)

EPA
De Rode Duivels hebben vrijdagavond met hun overwinning tegen Brazilië niet alleen de harten van hun supporters beroerd, die supporters hebben zelf ook voor de nodige actie gezorgd. Omstreeks 22 uur werd bij de Koninklijke Sterrenwacht van België in Ukkel een verhoogde seismische activiteit gemeten.

Tijdens een normale dag neemt de ruis door de menselijke activiteit toe vanaf 5 uur 's ochtends, om vanaf de late namiddag opnieuw te dalen. Tussen middernacht en 2 uur wordt de laagste activiteit waargenomen. "Op vrijdag 6 juli zagen we duidelijk een daling van de activiteit aan het begin van de match, gevolgd door een duidelijke stijging toen de Belgen gingen feesten", zegt Michel Van Camp, diensthoofd Seismologie-Gravimetrie bij de Koninklijke Sterrenwacht.

Ondanks de duidelijke waarneming bleef de seismische activiteit erg klein. Wat gaat dat geven in onze halve finale tegen Frankrijk?
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Chris Vandorpe

    Ha diezelfde piek zekers , alleen weten we nog niet waar , fr of be simpel toch ?