WK-droom voor Rode Duivels die weinig spelen blijft intact

Fysiektrainer Mario Innaurato, hier tussen Wilmots en Borkelmans, zal voor de Duivels die bij hun clubs weinig aan spelen toekomen, een apart programma opstellen.
BELGA Fysiektrainer Mario Innaurato, hier tussen Wilmots en Borkelmans, zal voor de Duivels die bij hun clubs weinig aan spelen toekomen, een apart programma opstellen.
Er zijn meer details bekend geraakt rond de 'Europese ronde' die Marc Wilmots maakt. De bondscoach zou volgens Het Nieuwsblad daarbij gezelschap krijgen van fysiektrainer Mario Innaurato. Ze zouden niet bij alle Rode Duivels langsgaan, wel bij zij die nauwelijks aan spelen toekomen. Die spelers krijgen een speciaal programma om hun conditie op peil te houden.

Na de twee verloren oefeninterlands tegen Colombia en Japan eind vorig jaar had Wilmots gewaarschuwd dat de internationals die bij hun clubs nauwelijks aan spelen toekomen, riskeerden uit de boot te vallen voor het WK. Omdat dat stilaan een aardig lijstje is, reikt Wilmots tijdens zijn ronde die spelers een helpende hand in de vorm van een speciaal aangepast fysiek programma met het oog op het WK. Dat schema moeten zij ook volgen tijdens de eerste 'vrije' week van de WK-voorbereiding die start op 19 mei. Dan zou Wilmots starten met een kern tussen de 25 en 28 namen. Waarna er jongens afvallen om op 10 juni met 23 spelers naar Brazilië te vertrekken. In de oefenmatchen tegen Luxemburg en Tunesië thuis en Zweden uit kan Wilmots de spelers een laatste keer taxeren.

Fris aan WK-start
Onder andere Daniel Van Buyten, Thomas Vermaelen, Nacer Chadli, Marouane Fellaini, Toby Alderweireld en Zakaria Bakkali mogen zich opmaken voor een bezoek. "Zo krijgen we ze in mei in goeie conditie", aldus Wilmots in de Algerijnse pers. "Dan moeten ze nog twee weken hard werken en zijn ze bij het begin van het WK in juni op hun best. Het hoeft niet meteen een nadeel te zijn dat de Rode Duivels niet alle wedstrijden hebben gespeeld. De frisheid wordt een heel belangrijk aspect. De Engelsen spelen elk jaar 60 à 65 wedstrijden en zijn doodop als ze aan het WK beginnen."

Dat Wilmots dus toch vooral lijkt te rekenen op de spelers die de WK-kwalificatie afgedwongen hebben en voor een heel goeie sfeer in de groep gezorgd hebben, is minder goed nieuws voor potentieel 'nieuwe' Duivels als Batshuayi, Nainggolan, Vanden Borre of Vossen. Wilmots zou ook een gesprek met Thibaut Courtois overwegen. Die had vorige week een eerder ongelukkige sneer in huis richting Mignolet, die zijn ambitie bekendmaakte om opnieuw het nummer één onder de lat bij de Duivels te worden.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00