Witsel tegen onze videoman: "Martinez is welkom in China"

Bondscoach Martinez deed nog niet de moeite om een wedstrijd van Axel Witsel in de Chinese Super League bij te wonen, maar daar komt misschien binnenkort verandering in. Als het van Witsel afhangt, toch. "Hij is altijd welkom, misschien moet ik hem eens uitnodigen bij mij", zei de metronoom van de Rode Duivels vanmiddag aan onze videoman.

Zowat een half jaar na zijn ophefmakende transfer richting het land van de rijzende zon is Axel Witsel nog steeds een certitude bij de Rode Duivels. Ook in de partij tegen Estland start de middenvelder zo goed als zeker. "Ik heb vanaf het begin gezegd dat mijn transfer naar China geen weerslag zou hebben op mijn niveau bij de nationale ploeg", aldus Witsel. "Ik denk dat dat nu ook wel gebleken is. Ik speel nog altijd op hetzelfde niveau, en ik voel me zowel fysiek als mentaal heel goed. Elke keer ik in België ben geef ik alles wat ik heb voor de ploeg."

BELGA
Photo News

De oefenpot tegen Tsjechië moest Witsel evenwel aan zich voorbij laten gaan. Hij landde zondagochtend pas. "Ik moest zaterdagavond nog met Tianjin spelen op het veld van Shandong Luneng", aldus de Duivelse krullenbol. "Meteen na de match ben ik op het vliegtuig gestapt voor een heel lange reis. Ik voel me pas sinds vanmorgen weer helemaal in orde. Ik ben aangepast aan het uurverschil en klaar om de ploeg te helpen tegen Estland."

Bondscoach Roberto Martinez mag Witsel dan wel blijven oproepen, hij zag hem nog niet live aan het werk in China. Een beetje jammer, of niet? "Het klopt dat de bondscoach nog niet is komen kijken, maar misschien krijgt hij daar later nog wel de kans toe. Hij is in elk geval meer dan welkom bij mij."

Photo News
BELGA
Photo News
BELGA