Winnen in de finale tegen Brazilië of 'Sorry, Roberto'? De redenen waarom de Rode Duivels al dan niet wereldkampioen worden

EPA
We worden wereldkampioen volgens de BBC. En wel op basis van enkele even los samenhangende als bizarre criteria, zoals daar zijn: 'niet het gastland zijn', 'niet de uittredende wereldkampioen zijn' en 'een Europees land zijn'. Niet bepaald sluitend dus. Normaal durven we de geloofwaardigheid van het Britse instituut amper in vraag te stellen, maar deze keer speelden we toch even advocaat van de duivel.

1. Amper succes tegen topland

Op een blauwe maandag wonnen we eens van Les Bleus, maar daar blijft het bij. Het WK win je niet tegen Saoedi-Arabië of Costa Rica. Je moet vroeg of laat voorbij kleppers als Argentinië of Duitsland. Dat wordt een probleem. Van de top tien van de FIFA-ranking ontbreekt straks alleen Chili. Een overwinning tegen een team uit die fameuze top tien is een zeldzaamheid. De voorbije tien jaar keken de Rode Duivels 15 keer zo'n land in de ogen. Alleen in 2015 haalden Hazard en co het in Parijs met 3-4.

2. Iedereen kent ons

Martínez nam geen wit konijn mee naar Rusland. Löw, Tite, Deschamps of Lopetegui hoef je niet meer uit te leggen wie Eden Hazard en Kevin De Bruyne zijn en hoe ze spelen. Zelfs Meunier, Carrasco en Mertens hebben amper nog geheimen. De sterke en zwakke plekken van alle Rode Duivels zijn algemeen bekend. Verrassen wordt dus bijzonder moeilijk voor onze bondscoach. Onze sterke generatie is intussen een open boek voor de hele voetbalwereld.

BELGA

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Ja dromen is mooi natuurlijk ! Maar helaas de realiteit is heel anders ... Kwart finale zou al een mooie prestatie zijn !

 • Freddie Heremans

  Wat is een mens zonder dromen, Camiel ? Ik droom op mijn 68e nog van vele, vaak onbereikbare dingen. De realiteit haalt me wel in. Intussen heb ik hier en daar toch dingen verwezenlijkt die ik eerst niet voor mogelijk achtte. Dromen die uitkwamen. Wordt Belgie wereldkampioen ? De kans is klein, maar ze bestaat. Als de spelers er niet in zouden geloven, blijven ze beter thuis. Geldt voor alle deelnemers. Eens de bal rolt, zullen we wel merken of zo'n droom onzinnig was of niet.

 • Baele André

  Vooral het laatste is juist Belgen en vooral vlamingen zijn in de grond individualisten dan is het ook moeilijk om samen te spelen lijkt het mij.

 • CAMIEL DUSOIR

  dromen zijn bedrog, blijven dromen, goe zot ja

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00