Wilmots tevreden over de invallers: "Hebben veel bijgebracht"

Marc Wilmots.
Photo News Marc Wilmots.
Marc Wilmots toonde zich een tevreden bondscoach na de 1-2 zege van zijn troepen in de oefenpartij tegen Zwitserland. De start van de Rode Duivels in Genève was moeizaam, maar daar had Wilmots een uitleg voor. "Het was een zwaar oefenkamp. Het eerste kwartier kwamen we, door de zware benen, moeilijk in de benen. Nadien zijn we wel gegroeid in de partij."

Op de flanken kwamen de Belgen geregeld in de problemen. "Voor Jan Vertonghen en Axel Witsel is die positie ook een aanpassing. Na de 1-0 komen we terug op karakter. Eigenlijk was dit de perfecte vriendschappelijke wedstrijd voor ons. De invallers hebben ook veel bijgebracht. Mannen als Origi en Batshuayi zijn fris en hebben iets bewezen vandaag."

Centraal op het middenveld begon Wilmots met het onuitgegeven duo Mousa Dembélé en Marouane Fellaini aan de wedstrijd. Dembélé werd na de pauze naar de kant gehaald. "Mousa had op het einde van de eerste helft iets aan de kuit gevoeld na een actie. Het was niet voorzien om het te wisselen, maar ik wou geen risico nemen."

"Heel tevreden over Vermaelen"
Achterin waren de ogen vooral gericht op de blessuregevoelige Thomas Vermaelen en gelegenheidsrechtsachter Axel Witsel, die in de tweede helft naar zijn vertrouwde positie op het middenveld verhuisde. "Ik ben heel tevreden over de prestatie van Vermaelen, ik heb deze week meermaals gezegd dat hij een verdediger met internationale klasse is. Wat me vooral interesseert is zijn fysiek. Vandaar ook zijn vervanging, want ik wil hem klaarstomen voor het EK. Witsel hield zijn flank op rechts goed dicht, op het vlak van automatismen was het natuurlijk lastig. Na rust hebben we gezien hoe belangrijk Witsel is als controlerende middenvelder, met de pressing naar voren die hij zet", aldus Wilmots.

Goudhaantjes Eden Hazard en Kevin De Bruyne mochten de hele wedstrijd blijven staan, ondanks het feit dat ze nog niet zo lang geleden zijn teruggekeerd uit blessure. "Eden en Kevin zijn spelers die minuten nodig hebben om beter te worden en die zullen ze ook nog krijgen in de komende oefenwedstrijden. De Bruyne beviel me, hij kwam de bal achterin opvragen om zo het spel te sturen."