Wilmots: "Eerste trainingsweek is echt een voorbereiding"

Marc Wilmots
BELGA Marc Wilmots
De kop van de WK-voorbereiding van de Rode Duivels voor Brazilië is eraf en daar is bondscoach Marc Wilmots blij om. "Toen iedereen elkaar terugzag, zag ik veel lachende gezichten. Het is duidelijk dat mijn spelers blij zijn dat ze opnieuw bij de selectie zijn."

De Belgen trainen deze week in de Genkse Cristal Arena en sluiten die week af met een oefeninterland tegen Luxemburg (op maandag 26 mei om 20u45 in Genk). "Deze eerste trainingsweek is echt een voorbereiding", begon Wilmots. "Deze week gaan we vooral op volume werken, met veel loopvermogen en blessurepreventie. De intensiteit van de trainingen wordt stilaan opgedreven en op stage in Zweden (27 mei-2 juni) gaan we echt intensief trainen", klonk het.

Wilmots verwelkomde zestien Duivels op zijn eerste training, onder wie ook de nieuwkomers Adnan Januzaj, Divock Origi en Sammy Bossut. "Deze groep is heel professioneel en ook geconcentreerd. Divock werd meteen opgevangen door Romelu (Lukaku) en Eden (Hazard), terwijl vooral Marouane (Fellaini) zich over Adnan ontfermde."

"Sammy selecteerde ik omdat hij het nu al twee seizoenen uitstekend doet bij Zulte Waregem en ook bijna geen fouten heeft gemaakt. Ik hoop alvast dat de pech met mijn derde doelmannen nu ophoudt", lachte bondscoach Marc Wilmots, die eerder al Jean-François Gillet (geschorst) en Proto (en misschien ook Casteels) zag afhaken. "Met Koen wacht ik nog een tijdje, misschien wel tot 9 of 10 juni. Hij heeft in ieder geval al een heel goede evolutie gemaakt."

REUTERS

"Rustig opbouwen"
Defour was een van de zestien Duivels op het trainingsveld. "De coach heeft ons echt verrast door meteen zijn definitieve WK-selectie vrij te geven, maar hij heeft dat heel goed gedaan. Hij heeft goede keuzes gemaakt en als er nieuwkomers zijn, betekent dat dat ze dat ook verdienen", stelde Defour.

De middenvelder bekende dat er binnen de groep nog weinig over het WK gepraat wordt. "Het is vooral zaak om nu rustig op te bouwen. Het is wel leuk dat iedereen nu naar ons kijkt, dat betekent toch dat we door onze prestaties respect afgedwongen hebben. In Portugal zijn ze er overigens van overtuigd dat wij hen uitschakelen indien we in de tweede ronde tegen mekaar uitkomen", lachte Defour. .