Welke 26 Rode Duivels selecteert Wilmots morgen?

BELGA
Marc Wilmots maakt morgen zijn WK-voorselectie bekend. De bondscoach mag 30 spelers selecteren, maar vertelde aan Sportweekend dat hij er slechts 26 zal oproepen.

"Als je bijna zeker van je selectie bent, dan zijn drie extra spelers genoeg", zei Wilmots. "Ik zal de komende weken kijken wie echt in topvorm is. Dan pas zal ik beslissen over de vraag: pak ik een extra spits of verdediger mee?" Ter herinnering: op de definitieve lijst voor het WK mogen slechts 23 namen staan.

Wilmots gaf in onze krant al aan dat vijf spelers (Courtois, Kompany, Witsel, De Bruyne en Hazard) zeker zijn van hun basisplaats. In Sportweekend liet de bondscoach uitschijnen dat ook Thomas Vermaelen en Toby Alderweireld, die niet veel speelden dit seizoen, normaal zullen starten.

"Als Thomas topfit is, is hij een certitude. Ook op de rechtsachter hebben we geen probleem. Op de vleugels wil ik echte verdedigers, geen backs die alleen aanvallen. Toby zit bij een topclub. Hij is niet moe. Hij moet alleen de intensiteit van de trainingen goed kunnen verteren."

Als Thomas topfit is, is hij een certitude. Ook op de rechtsachter hebben we geen probleem. Op de vleugels wil ik echte verdedigers, geen backs die alleen aanvallen

Marc Wilmots