Wat minder gegoochel bij Eden Hazard: “Hij heeft zijn droom gerealiseerd. Dat is het belangrijkste”

BELGA
Met een wereldmatch zijn toptransfer naar Real bezegelen. Heel België had het Eden Hazard zó gegund. “Het belangrijkste is dat hij zijn droom heeft kunnen realiseren”, zei broer Thorgan.

Een assists op Dries Mertens. Maar voorts? Slechts een handvol geslaagde acties voor Eden Hazard. Het was minder dan wat het verwende Belgisch publiek gewend is van de kapitein. “Het was niet zijn beste match”, gaf ook Thorgan Hazard toe. Wat wil je, met vijf Kazachen die je bij elke beweging schaduwen.

En tóch draaide België-Kazachstan grotendeels rond zijn persoon. Het zegt iets over de status die Eden Hazard heeft opgebouwd in zijn inmiddels 101 caps als Rode Duivel. Chouchou van het volk. Wat er ook gebeurd is in het stemhokje op 26 mei: geen Belg - Vlaming of Waal - die géén sympathie heeft voor de nieuwe superster van Real Madrid.

Ik denk dat Eden nu klaar is voor een mooie vakantie. En een goed glaasje champagne om te vieren

Broer Thorgan

Na twee minuten begon het ganse Koning Boudewijnstadion te fluiten. Een Kazachse middenvelder had het gedurfd om de Belgische captain licht te duwen. Aan Eden raak je niet.

Op het uur scandeerden de 40.000 kelen uit het niets zijn naam. De wave rolde tien keer door het stadion. Zo hard probeerde het publiek Hazard naar de bekroning van zijn intense transferweek te duwen.

Photo News

Na de match ging het ook alleen maar over zijn transfer. Elke speler die de pers passeerde, mocht het uitleggen. Bij de eerste vragen over Hazard en Real Madrid lachten Toby Alderweireld en Michy Batshuayi eens hartelijk. Maar na de twintigste en eenentwintigste keer zag je hen denken: we hebben zelf óók een match gespeeld.

Alleen Thorgan Hazard bleef lachen. “Trots” was hij, zo herhaalde de jongere broer tot in het oneindige. “Het was een bewogen week voor heel de familie. Voor Eden, maar ook voor mijn vader. Hij heeft mee de gesprekken gevoerd. Ik denk dat hij nu klaar is voor een mooie vakantie. En een goed glaasje champagne om te vieren.”

“Het voelde aan alsof iedereen in het stadion zijn transfer wilde vieren. Eden heeft zijn droom gerealiseerd. Dat is het belangrijkste. Hij verdient dit ook. Ik denk dat hij blij is met de manier waarop dat gebeurd is – alles is goed verlopen met Chelsea. Hoe hij met de stress is omgegaan? Eden heeft nooit stress. Ook nu niet.”

BELGA
BELGA15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederik Janssens

  Idd Marcus Camps, de Hazards waren slecht tegen Kazachstan. Iedere actie van Eden mislukte, als hij al een actie deed. Dat zijn we niet gewend van hem. Ik hoop dat hij tegen Schotland veel meer laat zien. Het zal nodig zijn.

 • andy de wolf

  idd, we hebben gewonnen, maar mooi voetbal kon je dit niet noemen.er werd gewoon niet gevoetbald, dat gewoon rondtikken van de bal zonder enig initiatief van iemand is niet om aan te zien en zal hun nog zuur opbreken. ze moeten blijven proberen om te scoren, zelfs is de goal dichtgesmeten want ondertussen weet gans de wereld dat dat de manier is om ons te verslaan. en we zullen zo opnieuw verslagen worden.

 • kamiel De Vleeschouwer

  Als Wagner de match bekeken heeft dan komt er een nieuw geval van matchfixing boven. De Kazakken hebben goed geholpen bij het 1e en het 3e doelpunt. Knappe match met hoogstaand voetbal trouwens. En dan dat moordend tempo. Als mijn jeugdploegen zo spelen dan stoppen we bij de rust. Slaapverwekkend, magere soep zonder ballekes.

 • Wilfried Vanden Berg

  Lukaku kunnen ze beter wandelschoenen geven ipv voetbalschoenen . Op de 18' minuut de eerste bal aan geraakt , op de 38' minuut een mooie goal verknalt . Voor de rest een zeer gelukkige goal kunnen maken . Bal controle ? Niks. Altijd met het vingertje omhoog van hier ben ik . Hij is een verlies voor een ploeg die heel hard werkt en zijn best doet. Hij is een wandelende profiteur .

 • roland de bruyne

  Wat een luxe hebben we met onze ploeg ! Ze winnen 9 op de 10 matchen maar we zijn nog niet tevreden. Nu moeten ze ook nog eens met een overdonderd goalsaldo winnen tegen ploegen zoals Kazachstan. Winnen is hier het meest belangrijke, niet het doelpuntensaldo. Al onze spelers hebben er een zware competitie opzitten, opdracht volbracht jongens !