Waarom België ‘maar’ tegen Saoedi-Arabië oefent: "Grote WK-matchen niet te simuleren"

Photo News
Het valt op: haast alle WK-topfavorieten meten zich in deze oefenperiode tegen andere titelpretendenten, behalve België dat ‘maar’ tegen Saoedi-Arabië speelt. Hebben de Rode Duivels niet net nood aan een grote waardemeter? De voetbalbond verdedigt zich.

"Als we op het WK ver willen ­geraken, dan moeten we in de aanloop tegen toplanden uit elk continent spelen." Dixit Romelu Lukaku in september vorig jaar, na de winst tegen Griekenland die België zekerheid gaf over het WK in Rusland. Lukaku leek toen te verwoorden wat in de hele groep leefde. Tegen subtop- of ‘kleinere’ voetballanden had België met zijn talent onderhand genoeg bewezen wat het kan, maar om ook de absolute landen op een hoofdtoernooi – genre ­Argentinië of Duitsland op het WK – te kloppen, mogen de Rode Duivels best nog aan ervaring en leepheid winnen. En die kunnen ze alleen opdoen in onderlinge krachtmetingen.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nico Vanden Buys

  Gisteren Duitsland tegen Spanje gezien. Eerste ronde en gedaan voor de Rode Duivels. Tegen Duitsland en Spanje geen enkele kans om door te stoten. 5 klassen sterker dan de Duivels. Wereldkampioen vergeet het.

 • Luc Cleynhens

  Liever tegen kleine ploegskes speler om het doelpuntensaldo op te voeren en dan te zeggen : zie eens wa knappe spitsen da wij hebben !!!! Bende sukkelaars daar op de bond.

 • Berthie Gijsen

  Dan kunnen ze NIET winnen en maken ze zich belachelijk.

 • eric debanne

  Deze WK wordt een " flop " 3 matches en dan go home !

 • Ben de Jong

  België wordt echt niet beter van dit soort 'kermiskoersjes'. Nederland gaat niet eens naar het WK en oefent tegen Engeland en Portugal. Misschien eens wat nieuwe mensen aanstellen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00