Waar staat 'Generation X'? Kan ooit zo beloftevolle jonge generatie straks overnemen bij Rode Duivels?

PN/AFP
Waar is de jongere generatie Rode Duivels? Voorlopig kunnen we nog wel een tijdje teren op de klasse van Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku, maar de jongere garde blijft ter plaatse trappelen. Momenteel bouwt de nationale ploeg nog steeds op dezelfde basis als die van 2014. De carrière van Divock Origi is een tekenend voorbeeld. Na het WK in Brazilië kwam zijn loopbaan nooit echt van de grond. Hoe vaak kwamen die andere spelers van generatie X na Brazilië in actie?  

Divock Origi (Wolfsburg, Duitsland): 22 jaar, 25 caps

22 juni 2014. De dag waarop de voetbalwereld kennis maakte met Divock Origi. Als jonge knaap kwam de spits nog maar net piepen op het hoogste niveau, maar na het WK zou zijn carrière in een stroomversnelling geraken. Althans, dat was het plan. Origi verkaste naar Liverpool, maar werd wel nog een seizoen uitgeleend aan zijn vorige club Lille. Op Anfield Road botste Origi echter op stevige concurrentie (onder meer Christian Benteke). In het huidige seizoen had Jürgen Klopp vervolgens geen plek meer voor de Rode Duivel, die dan maar naar Wolfsburg verhuisde. In Duitsland vinden ze de prijs/kwaliteitsverhouding van Origi onvoldoende en dus rijst de vraag wat de volgende bestemming wordt. Liverpool hoopt hem in de zomer te verkopen. Wolfsburg onderneemt geen poging om hem definitief over te nemen.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raf Vertongen

  De enige goede jonge speler die ik zie is Vandeurzen die gelukkig in belgie komt voetballen volgend jaar. Dat gaat zijn carrière lanceren. Wie te vroeg naar het buitenland gaat is een vogel voor de kat

 • Jonathan Wouters

  Origi is en blijft een talent. Technisch en snelheid. Hij is echter een flank speler, geen spits. Geef hem vertrouwen en tijd.

 • Baldr VanHoek

  Het problematische is altijd dat de gouden generatie geen generatie ervoor had en steeds werd opgesteld in nationale ploeg. De nieuwe generatie wordt geacht al beter te zijn op jongere leeftijd wat impliceert dat de nieuwe generatie nog vroeger nog beter moet zijn. Dat is onrealistisch problematisch.

 • Didier Briglia

  Hopelijk dat de jeugd die deze generatie duivels zal vervangen NIET zo'n dikke nekken hebben want deze lichting (lukaku,hazard,witsel,fellaini,radja N.,courtois,J.lukaku,T.Hazard) denken dat ze onvervangbaar en lopen naast hun schoenen!!!!! Dikke nekken.....