Voorzitter supportersfederatie 1895 over boycot Belgium Ultras: "Actie is niet ons initiatief"

Photo News
De Belgium Ultras, een kleinere supportersgroep van de Belgische nationale ploeg, gaat de vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan komende maand in het Jan Breydelstadion boycotten. "Die oproep komt zeker niet van ons", zegt Tijs Cools, voorzitter van de algemene supportersfederatie 1895.

"Het is voor ons ondenkbaar om een wedstrijd van onze Duivels bij te wonen in het stadion van vicevoorzitter Bart Verhaeghe. Hij is medeplichtig aan de niet-toekenning van bouwvergunningen voor het nationale voetbalstadion. Zo is het waarschijnlijk zijn uiteindelijke doel om ervoor te zorgen dat de Duivels gaan spelen in Brugge, in het nieuwe stadion van de club waar hij voorzitter van is", stond er te lezen in het bericht dat de Belgium Ultras de wereld in stuurden. 

"De tweede reden is dat we niet kunnen instemmen met de houding van de spelers en de federatie na de wedstrijd tegen Cyprus. De spelers hebben na die wedstrijd niet eens de moeite genomen om hun trouwe fans te groeten en dit is onaanvaardbaar." Vrijwilligers hadden voor die wedstrijd voor 14.000 vlaggen en een tifo in het stadion gezorgd.

TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Tijs Cools, voorzitter van de algemene supportersfederatie 1895, verzekert aan onze redactie dat de boycot zeker niet het werk is van hun organisatie. "We hebben het bericht van de Belgium Ultras ook op een aantal internetfora gelezen. Enkele andere supportersclubs willen daarin meegaan, maar het is niet zo dat die oproep tot een boycot van ons komt", zegt Cools. 

"We willen de mening van alle supporters respecteren. En als een aantal clubs dit met een boycot willen doen, dan is dat zo. Andere supportersgroepen blijven wel achter het team staan. Het is dus zeker niet zo dat 1895 opgeroepen heeft tot deze boycot", besluit de voorzitter van de overkoepelende supportersfederatie van de Rode Duivels.

photo_news6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • eric debanne

  Hopelijk spelen ze zonder supporters die dikke nekken van zogezegd wereldspelers Hebzucht en geen respect voor hun supporters ! Alleen euro's is belangrijk voor hen

 • Dave Janssens

  ""Stop sowieso met te gaan kijken naar die ‘verwaande vedetten’. Zoek een echte hobby met betekenis"" Kan u zelf misschien ook een keertje mee beginnen, ipv van antwoorden met onzin op topics waar ge niets van begrijpt.

 • Rudi Goossens

  Stop sowieso met te gaan kijken naar die 'verwaande vedetten'. Zoek een echte hobby met betekenis

 • Ginette Cooleman

  Onnozelaars , zonder jullie gekakel over Vanderhaeghe zal het in Brugge ook vol zitten ! Iemand met meer verstand zou beter een nieuwe supportsclub oprichten.

 • Dave D'Hoore

  Ideaaal dan meer kans op tickets!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00