Volgens Duitse international is er wereldwijd maar één speler beter dan Eden Hazard: "Indrukwekkend"

Eden Hazard.
AFP Eden Hazard.
Eden Hazard voetbalt al maanden op hoog niveau. De 27-jarige draaischijf van Chelsea was één van de smaakmakers van het WK in Rusland en ook in de Premier League liet hij al mooie dingen zien. Dat is ook Antonio Rüdiger niet ontgaan.

Rüdiger, verdediger van Chelsea en de Duitse nationale ploeg, stak in een interview met FourFourTwo zijn bewondering voor Hazard niet onder stoelen of banken. De 25-jarige verdediger met roots in Sierra Leone kreeg naar aanleiding van de Nations League-match die de Duitsers recent speelden tegen Frankrijk (0-0) een vraag over het Franse goudhaantje Kylian Mbappé. Maar Rüdiger maakte eerder van de gelegenheid gebruik om zijn ploegmaat te bewieroken.

"Mbappé is ongelooflijk snel", aldus Rüdiger. "Hij is echt goed. Je moet hem als team afstoppen, in je eentje is het bijna onbegonnen werk. Maar de beste speler ter wereld is Lionel Messi, en na hem komt Eden Hazard. Daarom verbaast het me wel dat we met Chelsea zo goed aan het seizoen begonnen zijn. Spelers als Hazard of N'Golo Kanté hebben een drukke zomer achter de rug door het WK en ze begonnen pas laat met ons te trainen. Maar ze ogen allebei fris, goed in vorm en zijn indrukwekkend aan het voetballen."

Rüdiger en Hazard.
Photo News Rüdiger en Hazard.

Sarri

Bij Chelsea werkt Rüdiger sinds dit seizoen met een nieuwe coach, Maurizio Sarri. De Italiaanse kettingroker laat Chelsea op een totaal andere manier voetballen dan zijn voorganger en landgenoot Antonio Conte. Voor de verdediger is dat geen verrassing.

"Door mijn periode bij AS Roma weet ik hoe Sarri zijn ploegen laat voetballen en die manier ligt me ook", aldus de Duitser. "Hij wil dat we onze tegenstanders hoog onder druk zetten, terwijl we vorig jaar toch defensiever speelden. Onze trainer is eigenlijk nooit tevreden, altijd ziet hij wel zaken die beter kunnen. Maar daardoor leer ik wel elke dag bij."

REUTERS18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Niet overdrijven ook eh ...! Hij is nog ver achter Messi en Ronaldo Die collega van Eden ga hem natuurlijk met zulke uitspraak blij maken eh

 • rik cappelle

  Op de eerste plaats Messi en op de volgende tien plaatsen niemand en dan eerste reserve Ronaldo en dan Hazard.

 • Dalisz Fara

  Wanneer je wereldtop bent speel je bij Real of Barca. Het zegt genoeg dat er na het wk er geen belangstelling was.

 • Gerry Cle

  Klopt helemaal. Hazard was ook de beste speler van de voorbije wereldbeker. Hij alleen speelde Frankrijk haast van de mat. Moesten die wedstrijd De Bruyne en Lukaku hetzelfde niveau halen waren we waarschijnlijk wereldkampioen.

 • Luc Cleynhens

  Het is toch logisch dat je uwe eigen ploegmaat op het hoogste schavotje zet !!!