Voetbalbond staat open voor gesprek over WK-lied van "vrouwonvriendelijke" Damso

rv
Twitter rv
De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) staat open voor een gesprek met haar partners en sponsors over de WK-hymne van de Rode Duivels voor het WK in Rusland komende zomer.

De KBVB lag de afgelopen week zwaar onder vuur wegens haar keuze voor Damso om het WK-lied te leveren. De Vrouwenraad schreef een open brief aan de sponsors van de Rode Duivels om de vrouwonvriendelijke teksten van de Belgische rapper aan te kaarten. "Zijn teksten staan immers bol van afkeer, minachting en verbaal geweld tegenover vrouwen", luidde het. "Het is onaanvaardbaar dat iemand als Damso, gekend voor zijn grof en seksistisch taalgebruik, als officiële muzikale vaandeldrager ons land zou vertegenwoordigen."

Ook staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) en vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) willen dat de voetbalbond afziet van het voornemen om de Brusselse rapper Damso het WK-lied voor de Rode Duivels te laten leveren.

Eerder liet de KBVB weten zich geen zorgen te maken over de WK-hymne. "Wij controleren de tekst en hebben contractueel ook het laatste woord", suste de KBVB. Maar nu ook de sponsors zich beginnen te roeren, keert de voetbalbond haar kar.

Poll

Moet de voetbalbond het WK-lied voor de Rode Duivels van de "vrouwonvriendelijke" rapper Damso schrappen?

 • Ja 81%
 • Nee 19%66 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elle Devee

  Ik vraag me af of men even tolerant zou zijn moest een blanke een racistisch lied zou rappen. Zou men dan ook zeggen, je moet dat niet letterlijk nemen, dat hoort bij het genre. Waar is het Centrum voor Gelijke Kansen in deze affaire? Nog niet gehoord.

 • Marieke Marcelis

  Ken de zanger niet en nog nooit een lied van hem gehoord. De teksten die ze aanhalen zijn toch al langer dan vandaag gekend zijn toch bestaande liedjes waarom dan nu ineens die verontwaardiging die had er al veel eerder moeten zijn. Het is vrouwonvriendelijk toen en nu.

 • Eric Grosemans

  De tekst is nog niet eens gekend, en men is al kritiek aan het spuien, wacht tot het voorgesteld word, reageer dan pas.

 • WILLY DUPONT

  Top van voetbalbond moet hun hersens laten nakijken, als ze die al hebben. Walgelijk om zo'n vies vuil "rappertje" te contacteren. Afvoeren die handel !

 • rik lagrou

  aan alle supporters rap eens dit voor de match zondag mogelijk dat men niet start onbegrip wel ; dat kan toch niet !!!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00