Vincent Kompany traint niet mee met de groep: “Hij is wel beschikbaar voor de wedstrijd”

Photo News
Opvallende afwezige op het trainingsveld vandaag: Vincent Kompany. De centrale verdediger trainde een dag voor het treffen met Zwitserland in de Nations League niet mee met de groep en bleef uit voorzorg binnen. 

Omdat ook Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen al in de lappenmand liggen, kan Roberto Martínez een fitte Vincent Kompany zeker gebruiken. Op de grasmat van de Swissporarena was de verdediger van Manchester City vanavond alvast niet te bespeuren. Kompany bleef eerder uit voorzorg binnen. De laatste training voor het duel met Zwitserland was een kwartier open voor de pers, maar nadien werd er getraind achter gesloten deuren. Op Twitter volgde de bevestiging. “Kompany trainde niet mee met de groep, maar is wel beschikbaar voor Zwitserland”, klonk het. 

Donderdag stond ‘Vince the Prince’ nog in de basis in de met 2-0 gewonnen interland tegen IJsland. Kompany kreeg in de achterhoede Toby Alderweireld en Dedryck Boyata aan zijn zijde en mocht na de wissel van Eden Hazard zelfs even de kapiteinsband aantrekken. In de 84ste minuut werd ook Kompany zelf naar de kant gehaald door bondscoach Roberto Martínez. Jason Denayer kwam zijn 32-jarige landgenoot toen aflossen. 

Martínez kan morgen alvast geen beroep doen op de geblesseerde Romelu Lukaku en Yannick Carrasco die na problemen met zijn paspoort nog in China zit. Ook Moussa Dembélé en Kevin De Bruyne zijn geblesseerd.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert De Meulder

  Ziet de toekomst langs een andere kant.Papa is verkozen,is goede vriend aan huis bij de familie Verscheuren die voorstander zijn van een Europese competitie die hijzelf ook promoot.Hij krijgt dan een zitje in een onbelangrijke doch goedbetaald comitee en toekomst is verzekerd al is dat nu al.Maar ja,meer is meer en waar eindigt dat verzamelen van geld en zo gezegd belangrijk zijn?

 • Johan Billiet

  Twee cruciale fouten gemaakt tegen maar Ijsland, één cruciale fout destijds tegen Argentië. Is altijd al over-gehyped geweest. Beter nu in dit type vriendenmatchen vervangers en aangepast opstelling achteraan proberen. Maar ja...in België zijn ze niet van de slimste en binnen 2 jaar staat die gast daar nog altijd de show te stelen en te wauwelen.. "we hadden kunnen winnen, mar..", we hebben een goede match gespeeld"..

 • Ria Vanhoyland

  Versleten maakt wel elk wedstrijd een fout die gelukkig genoeg door andere word goed gemaakt.

 • fons moons

  Is echt een lachertje aan het worden, een karikatuur van zichzelf. Het feit dat Martinez hier niets van zegt (overigens een uitstekend coach) is veelzeggend. De hele voetbalwereld lacht zich een breuk met premier Vince.

 • Peeters Freddy

  Oud en versleten, hoog tijd dat hij stopt met voetballen.