Vincent Kompany: "Hoe groter onze WK-premie, hoe beter. Ik schenk die toch integraal aan het goede doel"

BELGA
Vincent Kompany is tevreden dat hij opnieuw deel uitmaakt van de groep Rode Duivels voor de oefeninterland van volgende week dinsdag in Brussel tegen Saudi-Arabië, nadat hij in november van vorig jaar er door een kuitblessure niet bij was voor de duels met Mexico en Japan.

De geregeld door blessures geplaagde aanvoerder, die door een liesblessure het EK 2016 miste, twijfelt er geen moment aan dat hij er op het komende WK in Rusland (14 juni-15 juli) bij zal zijn. Dat liet hij vandaag op een persmoment in Tubeke optekenen.

"Dat is mijn karakter, jullie kennen me", verklaarde de verdediger van Manchester City. "Ik ben positief ingesteld. In mijn hoofd zal ik er elke minuut, elke wedstrijd zijn. En in Rusland zal ik er zijn om het WK te winnen. Soms heb ik een houding die losstaat van mijn realiteit, maar ik heb een rationele en objectieve kijk op mijn blessure. Ik ben nog altijd heel gemotiveerd. Als ik een compliment krijg, motiveert me dat. En ook als ik bekritiseerd word, haal ik daar motivatie uit. En om positief te blijven: misschien heb ik minder speelminuten op de teller, maar ik zal misschien fitter zijn voor het WK. Ik hoop dat de andere spelers even fit zullen toekomen op het WK, met een lichter programma dan de spelers van de andere landen."

Voldoende kwaliteiten

Kompany maakte geen deel uit van de verdediging die in de vorige oefeninterlands tegen Mexico (3-3) en Japan (1-0) kritiek kreeg. Toch maakt de kapitein zich geen zorgen, België zal er staan op het WK.

"Ik wil geen vriendschappelijke interlands beoordelen. Die zijn er om zaken uit te proberen. In de eerste helft staat er een basiself op het veld, maar na de rust zijn er vaak 5, 6, 7 vervangingen. Ten gevolge daarvan wordt de tactiek minder belangrijk en ontstaat er algemene verwarring, zeker in de verdediging. Als ik een oefeninterland bekijk, bekijk ik de eerste 45 minuten. We hebben voldoende kwaliteiten en ervaring om een blok te vormen op belangrijke momenten."

Na het duel met de Saudi's oefenen de Rode Duivels nog tegen Portugal (2 juni), Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni). Op 13 juni reizen ze af naar Rusland. De eerste WK-match, tegen Panama, gaat door op 18 juni. 

BELGA
BELGA51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wouter Van de Walle

  De reacties hier zijn weer te zielig voor woorden. Ja hij verdient miljoenen dus kan hij makkelijker iets schenken.. Maar hij doet het tenminste wel, moest hij niets doen is het ook weer niet goed. Kompany doet heel veel voor de minder bedeelden dus misschien wat minder frustraties tonen, nietsnutten hier

 • Wouter Van de Walle

  Topper als voetballer maar zeker als mens ook!

 • Leo Gebruers

  Premie aan goede doel schenken is nobel !!! Hopelijk doet Kompany die "gift" nadien niet bij zijn belastingsaangifte

 • Bert Giels

  En de voetbalbond moet ondertussen een pak lidgeld innen voor de jonge jeugdvoetballertjes te laten spelen. Beter is dus geen premies te geven en dit geld te besteden aan het jeugdvoetbal.

 • eric debanne

  Hij zou beter zwijgen de vriend van damso ! En zijn uitspraak altijd premie weggeven ? Verdient geen plaats meer bij de rode duivels Hij wordt al op training belachelijk gespeeld tegen een 17 jarig !

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00