VIDEO. Rode Duivels winnen met vingers in de neus van zwak Kazachstan, Dries Mertens speelt rol in alle goals

Dries Mertens en Romelu Lukaku vieren.
Photo News Dries Mertens en Romelu Lukaku vieren.
België
BEL
België BEL
3
0
Kazachstan KAZ
KAZ
Kazachstan
Gedaan wat ze moesten doen. De Rode Duivels wonnen hun derde kwalificatieduel tegen een zwak Kazachstan met 3-0. Mertens, Castagne en Lukaku waren de doelpuntenmakers. Die eerste speelde een rol in alle goals. De Belgen blijven aan de leiding in hun groep met het maximum van de punten. Dinsdag wacht Schotland. 

“Kazachstan is een indrukwekkende ploeg”, aldus bondscoach Martínez voor het kwalificatieduel tegen de nummer 116 op de FIFA-ranking. Nou, dat viel er toch niet aan te zien. Vijftien minuten doordrukken. Meer was er niet nodig om een zwak Kazachstan opzij te zetten. De Rode Duivels begonnen sterk aan de wedstrijd. Mertens schoot een lage voorzet van Hazard tegen de netten, amper drie minuten later kopte Castagne de geruststellende 2-0 voorbij Nepogodov. Lukaku en De Bruyne versierden nog grote kansen, maar we gingen rusten met een 2-0-tussenstand.

Ook de tweede helft begon perfect voor de Rode Duivels. In de 50ste minuut mocht Mertens uithalen. Zijn schot trof de paal, Lukaku stond op de juiste plaats om binnen te tikken: 3-0. Voor Mertens meteen zijn tweede assist van de avond. Hij was beslissend in alle goals. Na het derde Belgische doelpunt nam de thuisploeg gas terug. De drang naar voren was weg, de buit was binnen. De Rode Duivels pakken zo negen op negen.

Eerder op de avond won Rusland met 9-0 van San Marino. Schotland, dat dinsdag nog de Rode Duivels partij geeft in het Koning Boudewijnstadion, versloeg Cyprus met 2-1. In groep I staat België na drie speeldagen aan de leiding met negen punten. Rusland en Schotland tellen zes punten. Daarna volgen Cyprus (3), Kazachstan (3) en San Marino (0).

Eden Hazard.
BELGA Eden Hazard.
BELGA
EPA
EPA14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mie Van Gestel

  Lukaku heeft gisteren ook een van zijn mooiste doelpunten gemaakt.Het buitenspel van Lukaku is en blijft een groot probleem,met 10 spelers en het zou dezelfde uitslag geweest zijn.

 • hugo wouters

  Volledig eens met Wilfried Vanden Berg, maar waarom wordt die man zo over beschermd? Topschutter? Enkel omdat hij zoveel goede spelers rondom hem heeft, loopt nog niet eens de helft meters als zijn ploegmaten, kan hij scoren omwille dat hij als voorste speler daar moet staan bij zoveel druk op de tegenstander. Van zijn 46 goals zijn meer dan de helft gewone intikkers zoals ook gisteren avond. Geef Origi of Bats de kans, en die bewegen ook meer.

 • Erwin Van Roy

  Bert omdat al de jongens die op het veld starten dat zeker en vast verdienen. en veel lieverdjes vertel dan is waarom die andere het meer verdiende. Danny waarom u meer moe maken als je weet dat er dinsdag nog een wedstrijd wacht tegen Schotland. 3-0 brengt evenveel punten dan 5-0 of 10-0. dus waarom u extra moe maken.

 • Wilfried Vanden Berg

  En Lukaku de wandelaar op de plein. De eerste 13 minuten geen bal aangeraakt . Op de 38 ste minuut een kopbal , en de kans verknalt . Haal die man van de plein, het is een zielige bedoening als je die bezig ziet . De anderen zouden veel beter af zijn.

 • Ronald De Bock

  Artikel bevat veel gezegdes en spreekwoorden, netjes bro echt netjes. Jij moet schrijver worden. Je wordt van Daele 2 asah