VIDEO. Bedankt, Romelu! Lukaku loodst Rode Duivels met twee goals voorbij stug Zwitserland naar leidersplaats

AFP
België
BEL
België BEL
2
1
Zwitserland ZWI
ZWI
Zwitserland
Geen gezondheidswandeling, wél drie punten voor de Rode Duivels. Een stug Zwitserland plooide pas in het slot dankzij Romelu Lukaku – de spits scoorde zijn 44ste én 45ste voor de nationale ploeg (2-1). Martinez en zijn manschappen zetten de Nations League foutloos in (6/6) en zijn alleen leider in groep 2.

Zaten de kopjes elders? In elk geval: de naar schatting 40.000 fans bleven voor rust op hun honger zitten. Te veel afval, te weinig tempo. Dít Zwitserland -dat het tactisch voortreffelijk deed én zelf meermaals tegenprikte- bleek geen ‘walk in the park’. Niet voor niets nummer acht op de wereldranglijst. Afstandsschoten van Tielemans en Carrasco en een plaatsbal van Mertens: veel meer viel er niet te noteren. Sommer, één van de vier Mönchengladbachspelers bij de Zwitsers, had ontegensprekelijk meer werk in zijn doel verwacht.

BELGA

Meer animo én goals na rust. Het moeilijkste leek gedaan voor de Duivels toen Lukaku die bevrijdende 1-0 –moederziel alleen gelaten- in doel jaste. Dat was buiten invaller Gavranovic gerekend. De aanvaller van Dinamo Zagreb tikte compleet ongedekt de gelijkmaker in doel. Martinez vloekte eens. Alles te herdoen, maar dan was daar andermaal Romelu Lukaku. Nadat ‘Big Rom’ eerst nog een huizenhoge kans over trapte, bleef hij na een aanval uit het boekje ijzig kalm: 2-1. Zwoegend naar de leidersplaats.

Photo News
BELGA
BELGA50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston FOUBERT

  Het kriebelt in Brugge. Lukaku die alweer (2x) scoort en Thielemans die de ganse match meedraait. Nu nog Praet er bij en de lol kan niet meer op.

 • egbert vansteenstraeten

  Big Rom nr1! en inderdaad, hij is technisch niet de beste, maar zover ik weet zijn de meeste spitsen technisch niet de beste! De beste dribbelaars bedienen de spitsen, das toch simpel.

 • jos duriau

  Aan de afbrekers van Lukaku hier , noem me eens een Belgische spits die het beter deed dan Lukaku.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Eddy Scheers die heeft niet naar de match gekeken. Zonder Lukaku was het 0-1 voor Zwitserland.

 • Dalila Bouchalaa

  Davy Van Luicke, da's toch duidelijk wat Lukaku daar deed ? Scoren, gedomme, en kansen creëren. Mocht je leren zien wat er te zien is, in plaats van wat je hoopt of denkt te zien, dan had je dat zelfs zelf kunnen weten.