Vervangers grijpen hun kans niet: Rode Duivels spelen gelijk tegen Nederland nadat uitgerekend Danjuma heerlijke treffer van Mertens uitwist

Timothy Castagne ging in de fout bij de gelijkmaker.
BELGA Timothy Castagne ging in de fout bij de gelijkmaker.
België
BEL
België BEL
1
1
Nederland NED
NED
Nederland

De Derby der Lage Landen is voor 31ste keer in de geschiedenis onbeslist gebleven: 1-1. De Rode Duivels kwamen na een sterk begin in Brussel op voorsprong via een heerlijke pegel van Dries Mertens, maar nog in de eerste helft zorgde uitgerekend Club Brugge-winger Arnaut ‘Danjuma’ Groeneveld voor de gelijkmaker na een dramatische pass van Timothy Castagne. Na de pauze gingen het tempo en het niveau naar beneden door de vele wissels die beide bondscoaches doorvoerden. Goals vielen er niet meer, ook omdat Simon Mignolet in het slot nog uitpakte met een cruciale reflex op een kopbal van Nathan Aké. Wat andermaal bleek: de vervangers van de vaste waarden zijn (nog?) niet in staat om dezelfde kwaliteit te brengen als Kompany en co.

No Hazard/No Glory: onze chef voetbal zag hoe de Rode Duivels Oranje maar twintig minuten meester waren. Zijn analyse lees je HIER!

Dries Mertens zorgde knap voor 1-0.
Photo News Dries Mertens zorgde knap voor 1-0.
ANP
ANP Pro Shots61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bram Collins

  Niet België is de aartsrivaal van Nederland maar Duitsland. Komt door de verloren finale in het WK in Duitsland, terwijl wij veel beter waren. Nederland is voor België de aartsrivaal omdat Nederland in het verleden veel beter was dan België en veel meer betere spelers had. Daarom zijn ze in België ook zo afgunstig en krijg je hier van die cynische reacties nu België een paar jaartjes beter is!! Calimero gedrag!!

 • Bram Collins

  Georges Soenens. Wat dacht je van Nederland, die speelde met bijna een C-elftal!! Dus!!!

 • Georges Soenens

  Belgie met een B - elftal in de 2 de helft ,en ja Nederland op weg naar wereldkampioen, moet er nog zand zijn.

 • Emiel Van Kerckhoven

  Als je ziet wat een wedstrijd Witsel speelt en die vergelijkt met Tielemans dan is er voor deze anderlecht chou chou geen plaats bij de rode duivels

 • Karel Bellen

  Zeer slechte wedstrijd, er is geen toekomst voor de volgende jaren, dit staat vast. Af en toe nog eens genieten van Hazard en co.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00