Vertonghen: "Met twee zeges zijn we groepswinnaar"

BELGA
Jan Vertonghen kijkt met vertrouwen uit naar de laatste EK-kwalificatiewedstrijden in Andorra en thuis tegen Israël. "We kunnen ons plaatsen voor het EK, het is niet moeilijk om je daarvoor op te laden", zo stelde de Tottenham-verdediger.

Vertonghen staat zaterdag mogelijk naast Toby Alderweireld centraal in de defensie, gezien de vele geblesseerden in het verdedigende compartiment. Eerder waren beiden samen bij Ajax achterin de rots in de branding en ook nu vormen ze het centrale duo in de verdediging van Tottenham.

"Het klikt met Toby bij de Spurs", aldus Vertonghen. "Maar het draait echt niet om hem en mij. Zo hoop ik bijvoorbeeld dat Nicolas Lombaerts fit raakt voor zaterdag. Het is belangrijk dat we op zoek gaan naar de beste verdediging, en niet naar de beste positie voor mij en Toby. Misschien speel ik centraal, maar ik voel me goed op de linksachter. Een aantal jaar geleden heeft de bondscoach me laten weten dat ik op die positie de eerste keuze ben, en niet in het centrum. Intussen heb ik toch al 40 à 50 interlands op de linksback afgewerkt."

Groepswinnaar
Winnen de troepen van Marc Wilmots van Andorra, dan is deelname aan het EK van volgend jaar in Frankrijk een feit. "Tegen Andorra moeten we sowieso de nul houden, met welke spelers doet er niet toe. We kunnen ons plaatsen voor het EK, het is niet moeilijk om je daarvoor op te laden. Al van bij het begin van de campagne is het onze doelstelling om eerste te worden in onze poule. We zijn afhankelijk van de resultaten van Wales, maar ik ben ervan overtuigd dat we met twee zeges groepswinnaar zullen zijn."

Jordan Lukaku
Jordan Lukaku presteert momenteel op een hoog niveau bij KV Oostende. "Of ik hem als een concurrent beschouw? Niet echt, de nieuwe jongens zijn hier in de eerste plaats om zich te tonen en hun kans te grijpen. Uiteindelijk zijn we allemaal concurrenten van elkaar, maar het is goed om dit niet zo te zien", besloot Vertonghen.