Verste kopbal ooit op WK: Vertonghen heeft ineens ook record beet

BELGA

Jan Vertonghen zette gisteren in de beklijvende achtste finale van ons land tegen Japan zijn fout bij de eerste tegengoal recht door uit een haast onmogelijke hoek voor de aansluitingstreffer te zorgen. En zo heeft hij ineens ook een record te pakken, want hij kopte raak vanop liefst 18,6 meter. De langste afstand van een kopbaldoelpunt op een WK voetbal ook, zo weet statistiekenbureau Opta.

Nog enkele straffe Duivelse statistieken: we zijn al 22 matchen lang niet meer verloren. Van alle WK-landen had alleen Spanje een langere ongeslagen reeks met 23 stuks. 22 is ook het aantal Belgische doelpogingen tussen de palen - geen enkel land beter in Rusland. Op de tweede plaats, met 67 doelpogingen waarvan 20 binnen het kader, staat Duitsland. Weinig efficiënt dus, deze Mannschaft. Ten slotte is België naast Uruguay ook het enige land op dit WK dat al zijn vier matchen in de reguliere speeltijd wist te winnen.

Photo News
EPA
BELGA10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marnix Malone

  Allez.. als ze winnen van Brazilië en daarna van Frankrijk...geloven jullie er fan in?

 • rudolf jacobs

  onze Jan zet altijd zen foutjes recht,en laten zien en voelen dat je der staat,dat moet er gebeuren,brazil zijn alleen maar namen ,en ze hebben ook maar 2 voeten,er zijn er hier die beter een andere sport gaan beleven,met hun negatieve reacties steeds weer,en dan maar roepen heb ik het niet;;; tot de volgende en op een dag gaan ze wel eens gelijk krijgen en dan is het ik wist het

 • François Nuyts

  Tegen Brazilié alles goed afsluiten en af en toe een pijnlijke tegenprik plaatsen , ze gaan er nog niet mee klaar zijn de Neymars en Co .

 • Rudy De Wever

  Ge moet die Gazet na eens lezen, alsof hij bewust naar doel kopte, de kopbal was als voorzet vertrokken maar het geluksdoelpunt maakte iedereen wakker.

 • Jack Hoeben

  Enkel Brazilië verslaan en de finale is van ons!Eveneens het aantal ongeslagen wedstrijden is dan een feit!Go Belgium!!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00