Verrassing: Roberto Martínez verlengt bij Rode Duivels tot 2020

EPA
Two more years. Bondscoach Roberto Martínez verlengt vandaag zijn contract als bondscoach van de Rode Duivels tot en met Euro 2020. Zijn huidige verbintenis liep af na het komende WK in Rusland. Zopas zijn in afrondende gesprekken de laatste puntjes van de overeenkomst afgehandeld.

Het nieuwe contract is een verrassing. Lange tijd zag het ernaar uit dat Martínez na de Wereldbeker wilde terugkeren naar de Premier League. Meteen ook de reden waarom de federatie snuffelde bij Michel Preud’homme.

Maar omdat de voorbije maanden de bondscoach liet verstaan dat hij tóch openstond voor een langer verblijf én omdat Preud’homme de voorkeur gaf aan een avontuur bij Standard – dat akkoord zal na de play-offs officieel bekend worden –, gingen de voetbalbond en Martínez in de afgelopen weken samenzitten.

De Raad van Bestuur van de KBVB en technisch directeur Chris Van Puyvelde zijn alvast vol lof over het werk van Martínez, die bij de zwaargewichten in de kleedkamer van de Rode Duivels evenmin niet slecht ligt. Martínez op zijn beurt leeft en werkt graag in België.

Poll

Was het een goede keuze van de voetbalbond om het contract van bondscoach Martínez nú te verlengen?

 • Ja 38%
 • Nee 54%
 • Geen mening 8%

Nieuwe generatie

Martínez enerzijds en Mehdi Bayat en Bart Verhaeghe anderzijds, die beiden namens de bond de onderhandelingen leidden, zaten tijdens de onderhandelingen over een nieuw contract tot 2020 al snel op dezelfde golflengte. Martínez en zijn staff zullen niet meer gaan verdienen. De Spanjaard heeft nu 1 miljoen euro jaarlijks. "Het contract tussen beide partijen werd aan dezelfde voorwaarden als in 2016 verlengd", laat de KBVB weten in een communiqué. Ook Graeme Jones (eerste assistent) en Richard Evans (tweede assistent) tekenden voor twee jaar bij.

Martínez wil na het WK meewerken aan de doorstroming van de nieuwe generatie Rode Duivels. Hiermee komt duidelijkheid omtrent de bondscoach voor de start van Wereldbeker, wat de rust rond de Rode Duivels moet ten goede komen.

Photo News
EPA72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willem Janssens

  Blijft tot na het WK in Rusland wellicht en dan met dikke zak geld eruit . Goed gezien en uitgerekend van de toekomstige ex-bondscoach .

 • Luk Gonnissen

  We hebben leeuwen nodig geen welpen! Radja is de tegenpool van Witsel. Radja zal wel druk naar voor brengen en is meer een krijger op het middenveld. Als je van 0% risico houd, enkel laterale passen geeft en daardoor het spel vertraagd met Witsel kunnen Debruyne en Hazard ook geen snelheid ontwikkelen. Vreemde beslissing en totaal niet verdiend!

 • Bob Fréson

  En nu moet diene Roberto maar eens bewijzen of de Rode Duivels goed op de goal kunnen stampen ipv ernaast. Of ze sneller bij de bal gaan zijn dan de supersnelle tegenstanders. En of ze hun shows met de bal kunnen afmaken, ipv de bal te laten afpakken tijdens hun shows.

 • CAMIEL DUSOIR

  wel , gekozen voor de goedkope uitweg,hopelijk zitten wij na 2 matchkes alweer niet te grienen voor de buis,met deze keuze hou er een slecht gevoel bij over,eindelijk zoveel toptalent samen voor de belgskes maar de o zo flauwe leiding, hopelijk vergis ik mij schromelijk

 • Johan Vanbekbergen

  Dit gaat juist hetzelfde zijn als het songfestival.