Exclusief voor abonnees

Verhaeghe hoopt dat Belgen even ambitieus zijn als Rode Duivels: "Onze kansen zijn 50-50. Geloof erin!"

BELGA
#RedTogether. De hashtag vat de boodschap van ondervoorzitter Bart Verhaeghe richting Brazilië samen. Wat volgt, is een monoloog vol hoop.

"Had je me op voorhand gezegd dat Zweden, Rusland en Engeland in de kwartfinale van het WK zouden staan, dan had ik je niet geloofd. In die tabelhelft zit ook nog Kroatië, dus één van die landen staat sowieso in de finale. Dat is merkwaardig. ’t Is voor de grote landen nog geen makkelijk toernooi geweest – Spanje, Duitsland, Portugal… Iedereen heeft moeilijkheden gekend, ook wij. Wel, dan moet je blij zijn dat je bij de laatste acht zit – dat is niet evident, hoor."

"Een kwartfinale op het WK is goed voor ons voetbal, zo heb ik vooraf als doelstelling gegeven. Kijk, ik ben consequent, ik blijf daarbij. Ik ben dus tevreden, maar niet voldaan. We zullen nu proberen verder te gaan, béter te doen."

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Floris Janssens

  wat die man zegt interesseert ons totaal niet,nepnieuws ! hij vertegenwoordigt niemand ! hij dringt zich alleen op de voorgrond met fake nieuws...

 • Catt Chris

  Gelukkig geen overdreven temperaturen dat is beter als niks, als iedereen zijn job doet maken we een kans.

 • Richard Tolenaars

  Een bescheiden federatie als de onze zegt hij, en ondertussen is het bekend dat als de ploeg de kwartfinales haalt, elke speler 314.000 euro krijgt. Hoe gelooffwaardig ben je dan? Spijtig dat ik nooit zo'n baas heb gehad die zo uit zijn nek lulde.

 • Didier BRIGLIA

  nog een kerel die NIKS van voetbal kent.Sukkelaar,de prestaties zijn hetzelfde als bij Wilmots.We zullen afwachten als ze zaterdag terug landen op Zaventem wat een held da spanjaardje is!!!!!!

 • Erwin Schauvliege

  Verhaeghe, wat een schijnheiligheid. Hij is helemaal niet bezorgd om Belgie. Door zijn toedoen is er geen nieuw nationaal stadion en hebben de Duivels geen enkele thuismatch in het volgend Europees kampioenschap. Hij is enkel bezorgd om FC Brugge en Uplace. BELANGENVERMENGING. Stuur hem de laan uit, terug naar Brugge, waar hij thuishoort.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00