Van Buyten: "Laatste toernooi met Rode Duivels"

BELGA
Verdediger Daniel Van Buyten heeft vandaag aangegeven dat hij in Brazilië zijn laatste toernooi met de Rode Duivels zal spelen. De 36-jarige Henegouwer, die in 2002 al tot de selectie behoorde voor het WK in Japan en Zuid-Korea, acht de tijd rijp om de fakkel door te geven aan de jeugd.

"Het wordt mijn laatste toernooi als Rode Duivel", aldus Van Buyten. "Mijn carrière als international begon met een Wereldbeker en zal er ook mee eindigen. De cirkel is rond".

Van de huidige kernspelers is Van Buyten de enige die al aantrad op een WK. 'Big Dan' probeert zijn ervaring naar eigen zeggen zoveel mogelijk door te geven aan de jongeren in de groep. "Ik praat veel met de andere spelers. Het is belangrijk dat ze weten dat in Brazilië veel zal afhangen van details, zoals de juiste voeding en voldoende rust."

"Natuurlijk vind ik het jammer dat Timmy Simons geen plaats kreeg in de selectie. Ik had het hem zeker gegund, maar we moeten de keuze van de bondscoach respecteren."

Ook naar zijn toekomst bij Bayern München, waar zijn contract afloopt, heeft Van Buyten momenteel nog het raden. "Ik heb een afspraak met de club dat ik me eerst volledig kan concentreren op het WK en dat ik pas daarna de knop doorhak. Momenteel kan ik er dus nog niets nieuws over vertellen."